dinsdag 4 augustus 2020

Coronacrisis jaagt online winkelen aan in het tweede kwartaal

Coronacrisis jaagt online winkelen aan in het tweede kwartaal
De internetverkopen in ons land kenden in het tweede kwartaal een nog niet eerder vertoonde groei, zo blijkt uit cijfers van het CBS.
Lees verder

Staking wehkamp voorbij na akkoord vakbond
De stakers van wehkamp zijn akkoord gegaan met een sociaal plan waarin een betere ontslagvergoeding is geregeld voor de 82 mensen die hun baan verliezen bij de reorganisatie van de retailer.
Lees verder

Lowlands gaat virtueel
Lowlands gaat samen met de publieke omroep een gratis digitaal evenement organiseren in het weekend dat het festival had moeten plaatsvinden, op 20 tot 22 augustus aanstaande.
Lees verder

Ecosia biedt met tegenzin op zoekpositie in Android
De milieuvriendelijke zoekmachine Ecosia is een van de partijen die kans willen maken om de standaard zoekmachine in Android te worden. Daarvoor moet het wel zijn Google-boycot stoppen en meedoen aan een veiling waarmee de Europees bestrafte partij miljoenen euro's gaat verdienen.
Lees verder

Bringly breidt uit naar Zuid Nederland
Last mile bezorger Bringly breidt uit naar Eindhoven, Tilburg, Helmond, Maastricht en Venlo. Ook in deze regio stapt het bedrijf voor lokale en grote retailers op de fiets.
Lees verder

Geautomatiseerde dc Jumbo geopend
Jumbo is gestart met de belevering van de eerste bijna 100 Jumbo winkels in het land, vanuit haar geautomatiseerde nationale distributiecentrum (NDC) in Nieuwegein voor droge kruidenierswaren.
Lees verder

Echte bankdiensten via Google Pay
Google Pay gaat 'echte' bankdiensten aanbieden in de VS met hulp van acht banken, waaronder BBVA en BMO. Klanten kunnen hun bankrekening gewoon via de Google Pay app inzien.
Lees verder

Tablets ineens weer in de lift
Jarenlang kachelden de verkopen van tablets achteruit, maar dankzij de vele thuiswerkers is het gebruik van de tablet ineens gestegen. De leveringen aan de handel zijn volgens analist Canalys met 26 procent gegroeid. In totaal werden 37,5 miljoen exemplaren verscheept.
Lees verder

Snapchat gaat TikTok achterna met muziekclips
Snapchat gaat de concurrentie aan met TikTok. Ontwikkelaar Snap test een nieuwe functie waarmee Snapchat-gebruikers Snaps op muziek kunnen zetten, vergelijkbaar met de app van TikTok.
Lees verder