dinsdag 11 augustus 2020

Cloudmarkt naar 44,5 miljard dollar in 2019

Cloudmarkt naar 44,5 miljard dollar in 2019
De markt voor clouddiensten is vorig jaar met 37,3 procent gegroeid naar een omvang van 44,5 miljard dollar tegen 32,4 miljard een jaar eerder, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Gartner. Amazon bleef stevig op de eerste plaats zitten.
Lees verder

Omzet reisbranche in juli nog 21 procent lager dan vorig jaar
Ondernemers in de reisbranche genereerden in juli gemiddeld 21 procent minder inkomsten dan in dezelfde maand een jaar eerder. Ook de kunstsector, restaurants en cafés zijn de coronacrisis nog lang niet te boven, blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 bv's en eenmanszaken.
Lees verder

Zalando bedient 34 miljoen klanten
Zalando bedient inmiddels meer dan 34 miljoen actieve klanten in heel Europa, een stijging van 20,4 procent op jaarbasis, zo meldt het Duitse bedrijf vanochtend in een toelichting op de kwartaalcijfers.
Lees verder

Facebook richt nieuwe afdeling op voor betaalproducten
Facebook heeft een nieuwe interne groep opgericht die zich gaat toeleggen op digitale betalingen. De afdeling staat onder leiding van David Marcus, initiatiefnemer van de Libra cruptomunt die nog altijd niet van de grond is gekomen.
Lees verder

VS en EU in gesprek over nieuw Privacy Shield
De Amerikaanse regering en de Europese Commissie zijn besprekingen begonnen over een nieuwe verordening voor de overdracht van gegevens nadat het zogeheten privacyschild ongeldig was verklaard.
Lees verder

TikTok vestigt eigen datacenter in Ierland
TikTok opent een eerste eigen datacenter in Ierland. Hier zullen vanaf 2022 alle gegevens van Europese gebruikers worden opgeslagen.
Lees verder

Kunstmatige intelligentie versnelt screening COVID-19
Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en het Catharina Ziekenhuis hebben een nieuw algoritme ontwikkeld dat heel snel COVID-19 in het bloed kan herkennen. De software is bedoeld voor gebruik op de Eerste Hulp, om corona bij binnenkomende patiënten snel uit te sluiten.
Lees verder

Investeringen in A.I. fors omlaag
Investeringen in kunstmatige intelligentie zijn in het tweede kwartaal als gevolg van de coronacrisis sterk gedaald. Volgens een nieuw rapport […]
Lees verder

Juridische dienstverleners lanceren voucherplatform
Op het nieuwe platform Checkkie.nl kunnen (reis)vouchers in beheer worden gegeven voor het bewaken van vervaltermijnen en wordt informatie en advies gegeven.
Lees verder