vrijdag 7 augustus 2020

Australië wil dat Facebook en Google gaan betalen voor nieuwsfragmenten

Australië wil dat Facebook en Google gaan betalen voor nieuwsfragmenten
Australië gaat Facebook en Google dwingen om inkomsten te delen met mediabedrijven, in elk geval als het gaat om het gebruik van nieuwsfragmenten. De Australische Competition and Consumer Commission (ACCC) heeft hiertoe de eerste stappen gezet.
Lees verder

Flinders opent nieuw magazijn in Amsterdam
Woonwinkel Flinders heeft vandaag een nieuw magazijn van ruim 14.000 vierkante meter in Amsterdam geopend. De uitbreiding is nodig omdat Flinders snel groeit. In de eerste helft van 2020 groeide de omzet van Flinders met 23 procent. De webshop groeide met 35 procent het hardst, maar ook de winkel in Zaandam en de interieurprojecten (B2B) laten een positieve groei zien.
Lees verder

UMC Utrecht gaat drukte meten met wifi-netwerk
Het UMC Utrecht wil aan de hand van wifisignalen de drukte in het ziekenhuis gaan meten. Op dit moment heeft het ziekenhuis nauwelijks coronapatiënten. Maar ook als dat aantal onverhoopt weer toeneemt, wil men de overige zorg zoveel mogelijk kunnen blijven bieden.
Lees verder

Criteo kent 120 profielvariabelen per webshopper
Leverancier van reclametechnologie Criteo kent per online winkelende consument ongeveer 120 profielvariabelen. Meer dan twee miljard internetgebruikers zijn via dit systeem te benaderen met reclameboodschappen 'op maat'.
Lees verder

Weer fors verlies voor Uber
Uber sluit opnieuw een zeer zwaar kwartaal af, waarin de totale omzet met 29 procent slonk. Wel groeide Uber Eats met 103 procent.
Lees verder

Kansspelautoriteit op koers met Wet Kansspelen op afstand
De Kansspelautoriteit (Ksa) ligt op koers met de Wet Kansspelen op afstand (Koa). Dat zegt René Jansen, voorzitter van de Ksa, in een interview met het (Engelstalige) online platform Focus Gaming News.
Lees verder

Ook Horecava gaat hybride
De Horecava verrijkt haar 65e editie, van 11 tot 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal dus in aangepaste vorm fysiek én virtueel zijn.
Lees verder

VS verbieden transacties met TikTok en WeChat
Donald Trump heeft donderdag alsnog een uitvoerend bevel getekend dat transacties met ByteDance, het moederbedrijf van TikTok, verbiedt. Een soortgelijk decreet verbiedt transacties in de VS met WeChat, de berichtenapp van Tencent. Beide bevelen worden binnen 45 dagen van kracht.
Lees verder

Microsoft biedt cloudgamedienst niet via iOS aan
Microsoft zal zijn XCloud gamedienst voorlopig niet via iOS en vanaf september uitsluitend via Android aanbieden. Eerder deze week werd een test via iOS gestaakt.
Lees verder