woensdag 5 augustus 2020

Arcadis kan toe met 'tientallen procenten' minder kantoorruimte

Arcadis kan toe met 'tientallen procenten' minder kantoorruimte
Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis zal in de toekomst 'tientallen procenten' minder kantoorruimte nodig hebben. De kantorenmarkt zal door de ervaringen van de afgelopen vier coronamaanden voorgoed veranderen, verwacht bestuursvoorzitter Peter Oosterveer. Op de korte termijn zal de aandacht nog...
Lees verder

RIVM: bijna verdubbeling aantal besmettingen
Het aantal coronabesmettingen in Nederland is afgelopen week bijna verdubbeld ten opzichte van een week eerder. Dit meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat 2.588 meldingen binnen kreeg over nieuwe vastgestelde besmettingen. Het aantal positief geteste Nederlanders ligt...
Lees verder

'Nu geen plek voor nieuwe Covid-patiënten op ic'
Op dit mometn zijn de intensive cares niet berekend op een nieuwe aanwas van Covid19-patiënten. Nu het ook voor het zorgpersoneel een vakantieperiode is, is het aantal bedden op de ic's teruggeschaald, zegt Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Intensive Care.
Lees verder

Reisvouchers van na 16 maart blijken ongedekt
Reisvouchers van mensen die na 16 maart geboekt hebben, worden niet gedekt, zegt de Consumentenbond. Als een reisorganisatie omvalt en je hebt alleen een voucher, krijg je je geld dus niet terug. Het gaat met name om pakketreizen, die normaal gesproken gedekt zijn als een reisorganisatie omvalt,...
Lees verder

Doden bij enorme explosie in haven Beiroet
De Libanese hoofdstad Beiroet is vanmiddag opgeschrikt door een hevige explosie. Tientallen mensen zijn daarbij gewond geraakt, meldt het Libanese Rode Kruis. De schade is omvangrijk.
Lees verder

'Tweede golf in Duitsland is begonnen'
Duitsland heeft al te maken met een tweede golf van het coronavirus. Dat zegt de Duitse bond van artsen. Een belangrijk signaal, zegt correspondent Derk Marseille. Vanuit de regering is er nog geen sprake van een officiële tweede golf.
Lees verder

Dodental Beiroet loopt op: zeker 100 doden
Het dodental na een verwoestende explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet loopt verder op. Meer dan 100 personen kwamen om het leven, zegt het Libanese Rode Kruis. Ook zijn er vierduizend gewonden, schat het ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

Steden willen minder asfalt
Grote steden in Nederland werken aan plannen voor minder steen en asfalt in de stad. Dat blijkt uit een rondgang van BNR. Duidelijk is dat de harde ondergrond plaats moet maken voor groen, om de stad beter voor te bereiden op klimaatverandering.
Lees verder

Gebruik deelauto's neemt flink toe
Deelautobedrijven zien een forse stijging in het aantal gebruikers. Het aantal ritten is sinds de coronamaatregelen tussen de 30 en 50 procent gestegen, blijkt uit een rondgang van BNR langs verschillende aanbieders.
Lees verder

'Het ministerie moet duidelijk zijn over coronavirus'
Ruim zestienduizend mensen zijn vermoedelijk besmet met het coronavirus. Zo luidt de schatting van het RIVM. Twee weken geleden riep een groep adviseurs van het ministerie van Volksgezondheid al op om snel nieuwe maatregelen te nemen. Maar op dat verzoek heeft het ministerie nog niet op gereageerd.
Lees verder

AEX heeft last van dalende dollar
AEX bedrijven krijgen financiële klappen door de daling van de dollar. Dat blijkt uit een rondgang van het Financieele Dagblad. Sinds begin dit jaar is de dollar al vijf procent minder waard geworden ten opzichte van de euro.
Lees verder

Steeds meer mensen sterven aan hitte
Het wordt weer tropisch warm de komende dagen, met temperaturen die oplopen tot boven de dertig graden. En hoewel op dit moment meer mensen overlijden door kou, zal dat in de verre toekomst overwegend door hitte komen. Dat blijkt uit onderzoek van onder meer de Vrije Universiteit, Universiteit...
Lees verder