vrijdag 14 augustus 2020

Apple straft Epic Games vanwege betaalsysteem voor Fortnite

Apple straft Epic Games vanwege betaalsysteem voor Fortnite
Apple heeft de immens populaire game Fortnite uit de App Store gehaald na de introductie van een eigen betaalsysteem.
Lees verder

Chinese Google Baidu ziet licht herstel
Het Chinese internetbedrijf Baidu, een tegenhanger van Google, krabbelt overeind na enkele moeilijke maanden. De omzet in het tweede kwartaal daalde licht naar 3,6 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 507 miljoen en de operationele winst eindigde op 993 miljoen.
Lees verder

Stunt Fortnite krijgt zeker een staartje, ook Google voor de rechter gesleept
De stunt die Epic Games gisteren uithaalde door stiekem een eigen niet toegestane betaaloptie in zijn iOS app te stoppen, waardoor Apple de app wel moest verwijderen uit zijn appwinkel en Epic meteen naar de rechter stapte, krijgt zeer beslist een staartje. Er heerst alom grote onvrede over het verdienmodel van Apple.
Lees verder

'Apple lanceert dienstenbundels in oktober'
Apple zou in oktober een alles-in-één bundel genaamd Apple One willen lanceren.
Lees verder

Oracle en Salesforce voor rechter wegens 'onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens'
The Privacy Collective, een stichting die optreedt tegen schending van privacyrechten, start vandaag een rechtszaak tegen Oracle en Salesforce. De stichting verwijt de technologieconcerns onder meer de gegevens van miljoenen Nederlandse internetgebruikers onrechtmatig te verzamelen en te verwerken.
Lees verder

DHL Parcel start bezorgoptie 'afgesproken plek'
Pakketvervoerder DHL Parcel test samen met wehkamp een nieuwe mogelijkheid om een pakket op een afgesproken plek rond het huis te ontvangen.
Lees verder

Streamz wordt de naam van streamingdienst DPG en Telenet
Streamz wordt de naam van de gezamenlijke streamingdienst van DPG Media en kabelbedrijf Telenet, die reeds in februari was aangekondigd. De nadruk komt te liggen op Vlaamse content.
Lees verder

Google blijft standaardzoekmachine Firefox
Google blijft minstens drie jaar de standaardzoekmachine in de browser Firefox. Google betaalt ontwikkelaar Mozilla daarvoor 400 miljoen dollar per jaar.
Lees verder

'Coronacrisis versnelt adoptie cloud'
Het deel van het Nederlandse bedrijfsleven dat cloudoplossingen gebruikt, is in de eerste helft van dit jaar sterk toegenomen. De inzet van videovergaderen en werkplekoplossingen op afstand laten eveneens een sterke groei zien, zo blijkt uit de jongste meting van de Cloud Adoptie Monitor Nederland, een continu marktonderzoek onder Nederlandse bedrijven en instellingen met twintig of meer werknemers.
Lees verder