dinsdag 25 augustus 2020

Amazon lanceert inruilprogramma voor eigen apparaten

Amazon lanceert inruilprogramma voor eigen apparaten
Amazon lanceert een inruilprogramma in Duitsland. Gebruikte Amazon-apparaten kunnen worden omgewisseld voor een cadeaubon.
Lees verder

Gametechbedrijf Unity naar de beurs
Het Deens-Amerikaanse Unity, ontwikkelaar van een zogeheten game-engine, gaat naar de beurs. Onder de tickernaam U krijgt het een notering aan NYSE.
Lees verder

TikTok groeit in Nederland tot 4,5 miljoen gebruikers
Het aantal actieve gebruikers van TikTok in Nederland is sinds mei van dit jaar met een miljoen gestegen tot 4,5 miljoen. Tieners zijn niet meer de grootste gebruikersgroep.
Lees verder

Duits verbod voor muziekmanipulatiediensten
Duitse streamingdiensten socialnow.de, sozialgeiz.de, likergeiz.de, netlikes.de en likesandmore.de moeten hun diensten per direct staken. De Federale Vereniging van de Muziekindustrie (BMVI) heeft bij de regionale rechtbanken van Bremen, Hamburg, Keulen en Darmstadt een verbod afgedwongen.
Lees verder

Schoenenketen Scapino start samenwerking met Youtuber Bibi
Schoenenketen Scapino, met 170 winkels door heel Nederland, is een samenwerking gestart met YouTube-ster Bibi. De 12-jarige Bibi heeft honderdduizenden jonge fans die haar doe-het-zelfidee├źn, vlogs en uitdagingen volgen op sociale media.
Lees verder

Apple moet Epic Games toegang geven tot ontwikkelaccounts
Epic Games heeft een eerste succesje geboekt in zijn strijd met Apple. Apple moet de game-ontwikkelaar voorlopig weer toegang geven tot zijn ontwikkelaccounts. Apple mag de game Fortnite nog wel weigeren.
Lees verder

Pure webwinkels zorgen voor groei detailhandel
De detailhandel heeft tot nu toe dankzij de coronacrisis een groei van 4 procent gerealiseerd, een plus van 4,5 miljard euro. Aan deze groei dragen de pure webwinkels bijna 3 miljard euro bij en de supermarkten 2,5 miljard euro. Zij profiteerden het meest van de lockdown in het voorjaar, zo blijkt uit het Vooruitzicht detailhandel van het ING Economisch Bureau.
Lees verder

Ziggo en XS4ALL gestopt met blokkade proxies Pirate Bay
Ziggo en XS4ALL blijken te zijn gestopt met het blokkeren van honderden zogenoemde proxies die naar torrentsite The Pirate Bay verwijzen.
Lees verder

Asana wil naar de beurs
Asana, een bedrijf dat werken op afstand faciliteert, wil naar de beurs in de VS. De onderneming van een mede-oprichter van Facebook Dustin Moskovitz wordt op zeker vijf miljard dollar gewaardeerd.
Lees verder