dinsdag 7 juli 2020

Webinar Zakendoen in Taiwan na corona

Webinar Zakendoen in Taiwan na corona

Doet u zaken in Taiwan? Wilt u weten welke impact het coronavirus toe nu toe heeft? In het webinar op 15 juli krijgt u antwoord op deze vragen. Ook hoort u hoe de Nederlandse overheid u kan ondersteunen bij het zakendoen.

Taiwan heeft het coronavirus met lichte maar snelle maatregelen, effectief weten aan te pakken. Daardoor is er geen lockdown geweest. Het virus heeft tot op dit moment weinig directe gevolgen gehad voor het dagelijkse leven in Taiwan.

Lees verder

Met vergroeningsbetaling geeft Groningse boer extra ruimte aan natuur

Gerrit Jan Laarman heeft een gemengd agrarisch bedrijf in Groningen. Op zijn kleine 70 hectaren weet hij ruimte te vinden voor natuur. Zo zaait hij jaarlijks gras in na de eerste aardappeloogst. Daarmee kan hij vergroeningsbetaling krijgen. "Ik probeer te vergroenen, maar wel met kleine stappen. Je moet eerst zorgen dat je bedrijf goed functioneert. Dat is de basis voor verduurzaming."

Lees verder

Deskundige begeleiding bij nieuwbouw en circulaire ambities

Staat u aan het begin van een nieuwbouwopgave voor woningen? Wilt u ontdekken wat circulair voor uw opgave kan betekenen?

Lees verder

Windparken betrouwbaarder maken door te leren van storingen

Onder de windturbines die boven het wateroppervlak uitsteken, gaat een wereld van kabels en systemen schuil. Onderzeese kabels die de windturbines met elkaar verbinden en stroom naar land vervoeren. Wanneer er een storing in een van deze stroomkabels optreedt, kan dat ertoe leiden dat het hele windpark geen stroom meer levert. Dat maakt deze stroomkabels cruciaal voor het leveren van windenergie.

Lees verder

De Wolfskuil benut vergroeningsbetaling om biologisch te kunnen boeren

Bert Harmsen en Marga Bouwman hebben een gemengd agrarisch bedrijf. Binnen de randvoorwaarden van de natuur proberen ze zo creatief mogelijk te boeren. Door die manier van biologische landbouw hebben ze recht op de vergroeningsbetaling. "Daarmee konden we investeren in een nieuwe wiedeg, wat onmisbaar is om biologisch te boeren."

Lees verder