woensdag 1 juli 2020

Van Nieuwenhuizen optimistisch over KLM-debat

Van Nieuwenhuizen optimistisch over KLM-debat
CDA en VVD maken zich zorgen over Air France. KLM moet in ruil voor miljarden leningen 15 procent bezuinigen. Maar de voorwaarden voor Air France zijn helemaal niet zo streng, klaagt de Tweede Kamer.
Lees verder

'Verbeteren internationaal spoornet zaak voor Europa'
Minder vliegen, meer treinen. Een Europese aanpak moet de spoorverbindingen tussen Europese steden verbeteren. Dat staat in een adviesrapport van de Raad voor de Leefomgeving en infrastructuur.
Lees verder

Kaag waarschuwt voor Brexit-moeheid bedrijven
Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt dat bedrijven zich niet moeten laten verrassen door de naderende Brexit - al over een half jaar dus. Uit onderzoek blijkt nu dat de aandacht van Nederlandse ondernemers verslapt.
Lees verder

Trump plukt volledige voorraad remdesivir voor voeten Europa weg
De Verenigde Staten hebben vrijwel de hele voorraad remdesivir opgekocht. Het medicijn tegen ebola is de eerste virusremmer waarvan bewezen is dat die werkt tegen corona. Volgens The Guardian heeft de VS een half miljoen doses aangeschaft, dat is de hele voorraad en productie tot en met september.
Lees verder

'Aanpassingen kiesstelsel grotendeels verbetering'
Het kabinet gooit het kiesstelsel op de schop. Kiezers krijgen straks meer invloed op wie er in de Tweede Kamer komen. Ze kunnen op een partij te stemmen zonder voor een kandidaat te kiezen, of op één kandidaat op die lijst. En de barrières voor voorkeursstemmen worden grotendeels weggenomen.
Lees verder

Financiële puinhoop weer compleet bij AEB
Opnieuw een financiële puinhoop bij de Amsterdamse afvalverwerker AEB, schrijft het Financieele Dagblad vandaag. Naast een noodkreet voor steun vanuit de gemeente liet de afvalverwerker ook een door de Europese Commissie goedgekeurd noodkrediet van 80 miljoen verlopen.
Lees verder

Vakbonden verbijsterd over saneringen Airbus
Dàt er banen bij vliegtuigbouwer Airbus zouden verdwijnen wisten we al. Maar nu weten we ook hoeveel: 15.000, meer dan 10 procent van het totale personeelsbestand. In het Duitse Hamburg en het Franse Toulouse worden meer dan 10.000 mensen naar huis gestuurd.
Lees verder

'China echt veroordelen om optreden Hong Kong'
De Chinese veiligheidswet voor Hong Kong is nog geen 24 uur in werking, maar nu al grijpt China hard in. Zeker 70 betogers zijn vandaag opgepakt. Eén van de demonstranten droeg een Hongkongse onafhankelijkheidsvlag bij zich.
Lees verder

Zorgdossier digitaal inkijken is nu een recht
Vanaf vandaag hebben mensen het recht om hun medisch dossier digitaal in te kijken. En dat is heel belangrijk volgens 90 procent van de 8.000 ondervraagden in een onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland. Er zijn verschillende redenen om je medisch dossier digitaal te willen inkijken volgens...
Lees verder

Jaarbeurs Utrecht gaat weer open
In Utrecht kan voor het eerst sinds 15 maart de deur open bij de Jaarbeurs en dat betekent een dag van beperkte vreugde. Beperkt, want net zoals veel andere evenementenlocaties is 2020 tot nu toe een rampjaar voor de Jaarbeurs door de coronacrisis. 'We gaan het dit jaar financieel niet meer...
Lees verder

'Nu doorpakken met steunen cultuursector'
De vrije theaterproducenten zijn tot nu toe buiten de boot gevallen bij de speciale steunprogramma's van minister Ingrid van Engelshoven voor de culturele sector. Dat zegt topman Arthur de Bok van Stage Entertainment in BNR Zakendoen. 'Het zou goed zijn om ook nog een verdere stap te nemen.'
Lees verder

Oostenrijk maakt zich op voor start Formule 1-seizoen
Het Formule 1-seizoen gaat komend weekend eindelijk van start. Middenin de zomer in Oostenrijk. En ook al zijn fans er niet welkom, het circuit ligt al weken afgeschermd om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. 'Ze nemen hier het zekere voor het onzekere', zegt Oostenrijk-correspondent...
Lees verder