woensdag 22 juli 2020

Twitter bant 7000 QAnon accounts

Twitter bant 7000 QAnon accounts
Twitter bant nagenoeg alle content die verwijst naar de rechtse complotten van QAnon. De maatregelen worden de komende week ingevoerd, en volgens Twitter zullen zeker 150.000 accounts wereldwijd daar mee te maken krijgen.
Lees verder

300 ontslagen bij Talpa
Bij Talpa Network zijn zo'n 300 banen verdwenen als gevolg van de coronacrisis. Dat zegt Paul Römer, televisie- en radiodirecteur van Talpa Network, in een interview met het AD.
Lees verder

Picnic bezorgt in Alphen aan den Rijn eerste boodschappen
Websuper Picnic gaat vandaag van start in Alphen aan den Rijn. Met ruim 7000 inschrijvingen heeft bijna een kwart van de Alphense huishoudens zich al aangemeld.
Lees verder

VanavondBezorgd lanceert internationaal pakketten versturen
VanavondBezorgd, onderdeel van Red je Pakketje, gaat webshops helpen met het versturen van internationale pakketten.
Lees verder

Devside maakt Belgische corona-app
Het Belgische technologiebedrijfje Devside mag de nationale corona-app gaan ontwikkelen. Dat is dinsdag beslist door het interfederaal comité testing en tracing.
Lees verder

VN zoekt meningen over ethiek AI
De Unesco, VN-onderdeel voor onderwijs, cultuur en wetenschap houdt een online consultatie over ethiek bij kunstmatige intelligentie. Wanneer doet zelflerende techniek goed en wanneer wordt dat kwaad? Dat willen de onderzoekers naar voren brengen.
Lees verder

Japanse corona-app 7,6 miljoen keer gedownload
De Japanse corona-app, genaamd COCOA, kort voor Contact-Confirming Application, is 7,69 miljoen keer gedownload, volgens de officiële statistieken die zijn gepubliceerd door het Ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

Microsoft werkt aan Cloud PC
Microsoft werkt aan een cloudgebaseerde versie van Windows, die voorlopig Cloud PC is gedoopt en in 2021 wordt verwacht.
Lees verder

Duo neemt ook digitaal bureau Corecrew over
Ruim vier jaar nadat het Brugse digitale bureau Duo sectorgenoot Nascom uit Genk overnam, lijft het nu ook Corecrew uit Gent in. De drie bedrijven gaan verder in de zogenoemde 'make it fly'-groep.
Lees verder