donderdag 23 juli 2020

Sprout: Zo vecht Atilay Uslu voor het voortbestaan van zijn Corendon

Zo vecht Atilay Uslu voor het voortbestaan van zijn Corendon
Het reisimperium waar Atilay Uslu 20 jaar aan bouwde kwam door de coronapandemie in een klap tot stilstand. 'Terugdenkend kun je stellen dat ik te hard ging met investeren.' 
Lees verder

Deze startup kreeg zo veel haat op zijn privacypolicy dat die werd aangepast
Veel ondernemers denken dat als een jurist iets opstelt, het wel zo zal moeten van de wet, ziet Arnoud Engelfriet. Dat kan vervelende gevolgen hebben, bewijst het voorbeeld van de Amerikaanse startup Neeva.
Lees verder

Hoe een van de grondleggers van Marktplaats.nl in Griekenland miljoenen ophaalt met een nieuwe online marktplaats
De Griekse online marktplaats Vendora haalt een 'miljoeneninvestering' op bij het Nederlandse investeringscollectief No Such Ventures. Het platform werd opgericht door Robin Schuil, ex-CTO en de eerste medewerker van Marktplaats.nl.
Lees verder

Plantlab haalt 20 miljoen op bij Kruidvat-familie - One Hundred Restrooms groeit door
Ondernemersnieuws: Plantlab gebruikt groeigeld voor nieuwe productielocaties, toiletconcept One Hundred Restrooms werkt aan internationale expansie en medewerkers afvalverwerker zetten bedrijfstattoo. 
Lees verder

Deze Nederlandse blockchain-startup bestrijdt nepnieuws en fraude, en won daarmee net een miljoen euro
Blockchain-startup WordProof gaat fake news en copycats te lijf met een digitaal watermerk. De startup van de week won onlangs een miljoen euro in een Europese wedstrijd.
Lees verder

Verticale groentekweker PlantLab haalt 20 miljoen op om voedselketen 'radicaal te verkorten'
Hightech-groentekweker PlantLab krijgt twintig miljoen euro groeigeld om uit te rollen naar de VS de Bahama's. Zo wil het Brabantse bedrijf na jaren van onderzoek voor andere bedrijven nu zelf de markt veroveren met zijn groenteflats.
Lees verder

Nederlandse startups halen meer geld op; Slack haalt uit naar Microsoft
Ondernemersnieuws: startups halen meer geld op in eerste halfjaar, Slack beticht Microsoft van machtsmisbruik en Feadship kreeg superjacht mogeijk betaald met corrupt geld.
Lees verder

Startups halen meer geld op in eerste halfjaar, ondanks corona-dip
Ondanks de coronacrisis is het aantal investeringen in Nederlandse startups is in de zes maanden van dit jaar niet gedaald, becijferde startup-analist Golden Egg Check. Het totale bedrag van 460 miljoen euro ligt zelfs 17 procent hoger dan een jaar geleden. 
Lees verder