dinsdag 14 juli 2020

Sprout: Zo tem je het beest dat Slack heet, volgens de 10 geboden van Shopify

Zo tem je het beest dat Slack heet, volgens de 10 geboden van Shopify
Gebruik threads, ruim die oude channels op en strooi vooral kwistig met emoji's. Dat zijn een paar van de regels waarmee -ecommercedienst Shopify zijn medewerkers de betere Slack-hygiëne bijbrengt – op een swingende manier.
Lees verder

Hoe startup Grenzelooswerk uit het diepe dal van de coronacrisis klom
Verdampte vrijwel de gehele omzet van startup Grenzelooswerk tijdens de lockdown, de Leeuwardense uitzender heeft zich razendsnel herpakt. Sterker nog, het bedrijf schrijft betere cijfers dan een jaar geleden. 'Door de coronacrisis willen jongeren juíst in het buitenland werken.'
Lees verder

Deze software-ondernemer laat nu mensen boven het water vliegen
Martijn van Hoek wilde het na softwaredienst Smart.pr even rustig aan doen, maar zijn liefde voor het surfen trok hem weer het ondernemerschap in. Samen met compagnon Jochem Koning wil hij nu de markt voor elektrisch aangedreven surfboards veroveren.
Lees verder

Nieuwe bv voor impact-ondernemers; Nina Storms aangehouden in Monaco
Ondernemersnieuws: kabinet werkt aan nieuwe bv voor impact-ondernemers, Mosa Meat wil kweekvlees dankzij nieuwe investering over twee jaar op de markt brengen en Nina Storms aangehouden.
Lees verder

5 redenen waarom werken of afstand een onvermijdelijke toekomst is (en geen tijdelijke noodzakelijkheid)
Qua thuiswerken bleek er onder druk van de coronapandemie veel meer mogelijk dan we aanvankelijk dachten. Het zorgt ervoor dat we loskomen van deze bestaande structuren, schrijft Arjen Banach.
Lees verder

5 redenen waarom werken op afstand een onvermijdelijke toekomst is (en geen tijdelijke noodzakelijkheid)
Qua thuiswerken bleek er onder druk van de coronapandemie veel meer mogelijk dan we aanvankelijk dachten. Het zorgt ervoor dat we loskomen van bestaande structuren, schrijft Arjen Banach.
Lees verder

Coolblue stuurt eerste wasmachines naar Deutschland
Coolblue marcheert vandaag Duitsland in. Oprichter Pieter Zwart vertelt in de hem kenmerkende staccato-stijl waarom hij die stap zet.
Lees verder

Miljonairs willen meer belasting betalen; Coolblue naar Duitsland
Ondernemersnieuws: de hyperrijken vragen overheden hun vermogens forser te belasten, leerplatform StudyTube haalt 10 miljoen euro op en Coolblue begint duits avontuur.
Lees verder