woensdag 15 juli 2020

Sprout: Robert Vis (Messagebird): ‘Y Combinator leverde ons Airbnb als klant op’

Robert Vis (Messagebird): 'Y Combinator leverde ons Airbnb als klant op'
Robert Vis bouwde met Messagebird een internationaal miljoenenbedrijf voor klantcommunicatie. Hoe richt hij zijn bedrijf marketingtechnisch in? Een deelname aan Silicon Valley-programma Y Combinator blijkt essentieel te zijn geweest. 'Het werkte als marketingmiddel voor ons.'
Lees verder

Winstmaximalisatie een halt toeroepen? Stop dan met aandelen uitgeven
Met de 'maatschappelijke bv' krijgen sociale bedrijven sinds deze maand een aparte juridische status in ons land. Een manier om je maatschappelijke impactpotentieel verder te vergroten, is door het traditionele aandeelhoudersmodel gedag te zeggen. Maak kennis met de principes van steward ownership.
Lees verder

Hoe Open Social met open source de strijd aanbindt met 'gesloten' techgiganten
Als een van de weinige open source-bedrijven in Nederland lukt het Open Social, een B2B SaaS-platform voor het bouwen van online communities, om ook investeerders aan zich te binden. Met dat groeigeld kan nu ten strijde worden getrokken tegen de dominantie van 'gesloten' techbedrijven, zegt oprichter Taco Potze.
Lees verder

Hoe Open Social met open source strijdt tegen 'gesloten' techgiganten
Als een van de weinige open source-bedrijven in Nederland lukt het Open Social, een B2B SaaS-platform voor het bouwen van online communities, om ook investeerders aan zich te binden. Met dat groeigeld kunnen ze nu ten strijde trekken tegen de dominantie van 'gesloten' techbedrijven, zegt oprichter Taco Potze.
Lees verder

Wanneer een gewoon woord een merknaam kan zijn
Generieke woorden kunnen best een merknaam zijn, legt Arnoud Engelfriet uit. Ook als je er alleen maar '.com' aan toevoegt.
Lees verder

Plugify niet bankroet door corona - Oprah en Jay Z investeren in Oatly
Ondernemersnieuws: Plugify stelde de boel wel erg zonnig voor, sterrenensemble investeert in hippe havermelkmaker en beleggers stappen massaal in 'verkeerde Tesla'. 
Lees verder

Zo gigantisch groot is Amazon geworden
Amazon is een rupsje nooitgenoeg dat met een blitzmobiel van BHAG naar BHAG sjeest. Zien is doen geloven, dus kijk hoe reusachtig groot de e-commerce-boer van Jeff Bezos is geworden.
Lees verder

Maak jij qua leiding geven ook de verkeerde keuze als ondernemer?
Maak je als leidinggever de verkeerde (of geen) keuzes, dan krijg je vanzelf meer van wat je niet wilt, stelt Sprout-expet Mariska Wijbenga. Neem daarom even de tijd om een paar vragen voor jezelf te beantwoorden.
Lees verder