maandag 27 juli 2020

Slimme software helpt bij bestrijding tbc in Ghana

Slimme software helpt bij bestrijding tbc in Ghana

Sneller tuberculose (tbc) ontdekken kan levens redden in Ghana. Nederlandse bedrijven hielpen mee met het ontwikkelen van slimme software. Ze deden dat met steun via ORIO-financiering, een regeling die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) uitvoert.

In Ghana lijden naar schatting 4 keer zoveel mensen aan tbc dan de officiƫle cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie aangeven. Tbc is goed te genezen, maar het opsporen ervan kost tijd en geld.

Lees verder

Sessie 1: Webinar DKTI leren van lopende projecten - Transportinnovatie

Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over transportinnovatie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.

Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe markten. Projectdeelnemers vertellen online over hun belangrijkste lessen en daarover gaan we in gesprek met elkaar.

Lees verder

Online B2B matchmaking voor de verpakkingssector tijdens Match2Pack Duitsland

Werkt u in de verpakkingsindustrie? En bent u op zoek naar partners voor verpakkingen van gerecycled materiaal voor de voedingsmiddelenindustrie? Neem dan van 21 tot en met 25 september deel aan de online B2B matchmaking 'Match2Pack' tijdens de verpakkingsweek in Duitsland.

Lees verder

Opening inschrijving rundvlees augustus 2020

Nieuwsbericht 20.053 – In augustus kunt u invoercertificaten aanvragen voor diverse regelingen in de rundersector. Met zo'n certificaat kunt u rundvlees invoeren met een verlaagd of 0%-tarief.

Lees verder

Informatiebijeenkomst over online innovatiemissie waterstof 'naar' Japan en Zuid-Korea

In het najaar organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in samenwerking met de Ambassades in Tokio en Seoul, een virtuele innovatiemissie op het gebied van waterstof. Deze missie zal plaatsvinden in de periode tussen 12 en 23 oktober 2020.

Om u te informeren over deze virtuele innovatiemissie organiseert RVO deze online informatiebijeenkomst.

Voorlopig programma

•    Introductie en ontwikkelingen in Japan en Zuid Korea.
•    Toelichting digitale missie: thema's, sessies en matchmaking.
•    Vragenronde.

Lees verder