dinsdag 7 juli 2020

Samsung doorstaat coronacrisis dankzij chipverkopen

Samsung doorstaat coronacrisis dankzij chipverkopen
Samsung heeft de coronacrisis goed doorstaan. Het bedrijf verwacht een 20 procent hogere omzet over het afgelopen kwartaal. De operationele winst eindigt op 6,8 miljard dollar.
Lees verder

TikTok hoogste nieuwe binnenkomer in BrandZ Top 100 waardevolste merken wereldwijd
Amazon is 's werelds waardevolste merk gebleven en is dit jaar met maar liefst 32 procent (100 miljard dollar) gegroeid naar 415.9 miljard dollar. Amazon is daarmee goed voor een derde van de merkgroei van de Top 100. TikTok is de hoogste groeier.
Lees verder

Duitse Bundeskartellamt ziet geen bezwaar tegen overname datingsites
Het Duitse Bundeskartellamt ziet geen bezwaren tegen de overname van Meet Group, gespecialiseerd in datingdiensten, door ProSiebenSat1-dochter Nucom Group.
Lees verder

Expedia meldt forse stijging boekingen van vakantiewoningen
Online reisbureau Expedia meldt een enorme stijging van het aantal boekingen van vakantiewoningen. Deze lopen vooral via het verhuurplatform Vrbo, een concurrent van Airbnb. In vergelijking met vorig jaar is het aantal boekingen in mei en juni zelfs 'substantieel' te noemen.
Lees verder

SAP introduceert klantportaal SAP for Me
Klanten van SAP hebben voortaan toegang tot een nieuw klantportaal: SAP for Me. Het portaal biedt klanten een gepersonaliseerd en transparant overzicht van hun gehele SAP-productportfolio.
Lees verder

Xavier Pichon CEO van Orange Belgium
Xavier Pichon wordt met ingang van 1 september de nieuwe CEO van Orange Belgium. De 53-jarige Fransman volgt zijn landgenoot Michaƫl Trabbia op.
Lees verder

Miele vestigt digitale hub in Zuidas
Elektronicamerk Miele heeft zijn 'digitale hub' geopend op de Zuidas. Het Duitse bedrijf verkoos Amsterdam boven Berlijn, Stockholm en Londen voor het zogeheten Miele X, weet het FD.
Lees verder

App voor wijzigen kinderopvangtoeslag
Ouders kunnen voortaan via een app de gegevens over hun kinderopvangtoeslag makkelijk bijhouden en bijwerken. Gebruikers van de app krijgen een melding als gegevens mogelijk niet meer actueel zijn, met het verzoek deze aan te passen.
Lees verder

Geruchten in Belgiƫ worden sterker: 'Ahold Delhaize lonkt naar HEMA'
Ahold Delhaize, eigenaar van bol.com en AH.nl, lijkt interesse te hebben voor winkelketen HEMA. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte Belgische retailsite Gondola dinsdag zonder specifieke bronnen te noemen. De naam van Ahold circuleerde al eerder, maar het bleef een gerucht.
Lees verder