zaterdag 25 juli 2020

Reorganisatie heeft vaak negatieve impact

Reorganisatie heeft vaak negatieve impact
De meeste interventies op de werkvloer hebben in de praktijk maar weinig effect. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Reorganisaties en managementingrepen leiden er zelfs toe dat de prestaties van je personeel alleen maar slechter worden.
Lees verder

Mike Tyson stapt terug in de boksring
Hij is 54 jaar oud, topfit en heeft heel veel zin om te vechten: bokslegende Mike Tyson keert terug in de ring!
Lees verder

'Laat mensen langer via flexibele contracten werken'
Uitzendorganisaties moeten meer gelegenheid krijgen om mensen langer via flexibele contracten te laten werken. Dat zegt operationeel directeur Marion van Happen van uitzendbedrijf USG in BNR Zakendoen. 'We moeten naar een totaal andere inrichting van de flexibele schil.'
Lees verder

Boekingen cruisevakanties stijgen weer
Corona heeft het imago van cruisevakanties geen goed gedaan en talloze cruiseschepen liggen voor anker voor de kust. Maar de eerste cruisereizen voor volgend jaar zijn alweer geboekt. 'Onze boekingen komen al ontzettend gang.'
Lees verder

USG People-CEO 'in goed overleg' vertrokken
Adriaan Belonje en USG People zijn eind mei 'in goed overleg' uit elkaar gegaan. Belonje, die begin vorig jaar aantrad als CEO bij de uitzendorganisatie, heeft 'een eigen afweging gemaakt' om nu al te vertrekken, meldt Marion van Happen, operationeel directeur bij USG People, in BNR Zakendoen.
Lees verder

Geen nieuwe coronamaatregelen, wel onderzoek naar mondkapjes
De overheid gaat nog geen extra maatregelen nemen tegen het coronavirus. En dat terwijl het aantal besmettingen weer verder toe is genomen en de anderhalvemeterregel minder strikt wordt nageleefd. Wel gaat het kabinet het Outbreak Management Team om advies vragen over het nut van mondkapjes.
Lees verder

Hagia Sophia opnieuw in gebruik als moskee
De wereldberoemde Hagia Sophia in Istanbul is sinds vanochtend weer in gebruik als moskee. President Erdogan heeft hier lang op gehamerd. Er kwamen meteen duizenden mensen op het gebouw af.
Lees verder

NS ontwikkelt nieuwe abonnementen door corona
375.000 treinreizigers hebben tussen maart en juni massaal gebruik gemaakt van de coronaregeling van de NS en hun abonnement opgeschort. Ook het reisgedrag verandert, onder invloed van corona. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek met de TU Delft. Daarom wordt er gekeken naar bijpassende...
Lees verder

Coronagezant: 'Stevig ingrijpen nu nodig'
Om een nieuwe lockdown te voorkomen, moet er nu stevig ingegrepen worden. Dat zegt coronagezant voor het kabinet Feike Sijbesma in het NRC. Hij ziet dat de huidige maatregelen weinig worden nageleefd.
Lees verder

Boeken over Trump, ze blijven niet hangen
Het ene boek over Amerikaans president Donald Trump is nog maar net op de markt of het volgende komt eraan. Trumps voormalige advocaat Michael Cohen zet zijn ervaringen met de Amerikaanse president op papier. Grof geld verdienen de schrijvers eraan en media-aandacht verzekerd.
Lees verder

Problemen bij Duitse corona-app
De Duitse corona-app blijkt wekenlang niet gewerkt te hebben. De app traceert de gebruiker en waarschuwt de persoon in het geval die in de buurt is geweest van iemand met het coronavirus. Maar het traceren heeft in de beginweken niet altijd gewerkt bij mensen die de app op hun Samsung- of...
Lees verder

ABN AMRO onderzoekt eigen slavernijverleden
ABN AMRO laat onafhankelijk onderzoek doen naar zijn slavernijverleden, zo maakt de bank bekend. ABN AMRO vindt dat het transparant moet zijn over het verleden, nu er wereldwijd een debat wordt gevoerd over racisme en ongelijkheid.
Lees verder