vrijdag 10 juli 2020

Rabobank: Corona brengt retail versnelde digitalisering

Rabobank: Corona brengt retail versnelde digitalisering
De trend was al onmiskenbaar: steeds meer retail- en groothandelsbedrijven stappen in e-commerce. Een nieuw sectorrapport van Rabobank laat zien dat dat sneller moet dan eerst werd aangenomen.
Lees verder

ShowBird neemt Plugify over
Showbird.com, het grootste boekingsplatform voor live entertainment in Nederland, heeft de activiteiten van Plugify.nl overgenomen. De door Eline Leijten opgerichte website overleefde de coronacrisis niet, maar wordt nu dus een merk onder de paraplu van ShowBird Holding.
Lees verder

Ook boekenlandschap merkt invloed corona
Corona heeft impact gehad op het boekenlandschap. Er is sprake van een tijdelijke krimp in de afzet via de winkelstraat en een groei in online aankopen, e-bookverkoop en e-bookuitleen in de eerste helft van 2020. Sommige trends zetten zich ook na versoepeling van de coronamaatregelen voort, vermoedt logistiek dienstverlener CB.
Lees verder

Groene zoekmachine plant 100 miljoenste boom
De 'groene' zoekmachine Ecosia, die al zijn verdiende geld investeert in het planten van bomen, heeft onlangs de 100 miljoenste boom geplant.
Lees verder

Nieuwe CEO voor Magic Leap
Magic Leap heeft Peggy Johnson aangesteld als haar nieuwe CEO. Johnson was tot voor kort executive vicepresident voor bedrijfsontwikkeling bij Microsoft. Ze komt in de plaats van CEO en medeoprichter Rony Abovitz.
Lees verder

Amazon, Google kampen om industriƫle cloudklanten
Amazon en Google staan recht tegenover elkaar met hun cloudproducten op de miljardenmarkt met industriƫle klanten.
Lees verder

bvA: 'Schaf online reclame Ster niet af'
De belangenvereniging voor adverteerders bvA vindt het niet nodig om online reclame bij de NPO, via exploitant Ster, af te schaffen. Men vreest ook toenemende marktmacht van de Amerikaanse techgiganten.
Lees verder

Interxion en VHTO lanceren datacentergame voor jongeren
Datacenterleverancier Interxion en VHTO hebben een educatieve game voor jongeren gelanceerd. Het spel is ontwikkeld door vijf informatica-studenten van de TU Delft, en laat zien welke rol datacenters spelen in de digitale economie.
Lees verder

Europese e-commercemarkt naar 717 miljard in 2020
Europese consumenten geven dit jaar naar verwachting rond de 717 miljard euro uit bij webwinkels en handelsplatformen.
Lees verder