donderdag 2 juli 2020

Online redt Britse warenhuizen niet, massaontslagen bij Harrods en John Lewis

Online redt Britse warenhuizen niet, massaontslagen bij Harrods en John Lewis
Grote Britse warenhuizen hebben woensdag massaontslagen aangekondigd als gevolg van de coronacrisis. Bij Harrods verdwijnen alleen al 700 banen. John Lewis gaat diverse winkels en kantoren sluiten.
Lees verder

'Online bloemenverkoop breekt records door coronacrisis'
Ook tijdens de lockdown bleven bloemen als cadeau populair. Dit is met name te zien aan de enorme groei van de online bestedingen aan bloemen, schrijft ABN in het rapport Sierteelt herstelt zich van grote klap, dat vandaag verschijnt.
Lees verder

'Corona maakt sociale technologie cruciaal voor ouderen'
Sociale technologie kan, zeker nu ten tijde van corona, een grote en waardevolle rol spelen in het vervullen van sociale behoeften van ouderen, concludeert Tina ten Bruggencate op basis van haar proefschrift dat ze op 2 juli verdedigt aan Tilburg University.
Lees verder

Consument nog weinig enthousiast over retourdeals
Teruggestuurde producten die opnieuw worden aangeboden, de zogeheten retourdeals, zijn nog niet erg populair onder consumenten. Bovendien vallen de kortingen tegen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.
Lees verder

Media Distillery verkoopt media monitoring activiteiten
Media Distillery heeft haar media monitoring activiteiten verkocht aan de SoundAware Group, inclusief de klantrelaties in binnen- en buitenland, enkele technologiecomponenten en alle betrokken medewerkers.
Lees verder

Catalogus Catawiki terug in handen oprichters
Catawiki draagt de catalogus en de online gemeenschap waar de site ooit op gebouwd werd over aan de oprichters ervan. René Schoenmakers en Marco Jansen zetten het initiatief voort onder de naam LastDodo.
Lees verder

Facebook stopt met TikTok kloon Lasso
Facebook ziet geen brood meer in zijn TikTok-concurrent Lasso. De app kwam in een beperkt aantal landen uit aan het einde van 2018. Na 10 juli zal de app niet langer functioneren.
Lees verder

Fluvius en Telenet samen in glasvezel
De Belgisch netbeheerder Fluvius en kabelaar Telenet gaan gezamenlijk werken aan een 'datanetwerk van de toe
Lees verder

Hans Anders, KARWEI en bol.com genomineerd voor de beste E-mail Campagne van 2020
Hans Anders, KARWEI en bol.com zijn genomineerd voor de beste E-mail Campagne van 2020. Daarnaast maken Laura Wijnands (Bikkelhart), Lonieke Schepers (Drukwerkdeal.nl) en Manou Buruwaa (Nederlandse Spoorwegen) kans op de titel van E-mail Professional van het jaar.
Lees verder