vrijdag 31 juli 2020

NPO zet geo-restricties op muziekpodcasts

NPO zet geo-restricties op muziekpodcasts
De NPO heeft in overleg met de omroepen besloten om een zogeheten geo-restrictie op een aantal podcasts te zetten, meldt Spreekbuis.
Lees verder

Tien miljoen voor 'Whatsapp voor de zorg' Siilo
De Nederlandse maker van messengersoftware Siilo, bedoeld voor de medische en zorgmarkt, haalt 9,5 miljoen euro venture capital op.
Lees verder

Blendle wil meer distributie via telco's
Spotify werd er groot mee en Netflix profiteert er ook van. Blendle wil zijn diensten vaker gaan aanbieden via telecombedrijven. Het nieuwe Franse moederbedrijf Cafeyn heeft hier al veel ervaring mee.
Lees verder

Doorzoekingen woningen in zaak DDoS-aanbieder
Het cybercrimeteam van de politie Midden-Nederland heeft vandaag doorzoekingen gedaan in de woningen van twee mensen die verdacht worden betrokken te zijn bij een internationale booterwebsite. Deze website wordt gebruikt voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen.
Lees verder

Advertentieboycot noch corona raakt Facebook
De advertentieboycot door grote adverteerders lijkt vooralsnog nauwelijks invloed te hebben gehad op de kwartaalcijfers van Facebook. De advertentieomzet steeg 10 procent naar 1,8 miljard dollar tegen 1,6 miljard een jaar terug. De winst verdubbelde zowat naar 5,2 miljard.
Lees verder

Apple verrast met recordkwartaal
De kwartaalcijfers van Apple vallen reuze mee. CEO Tim Cook spreekt zelfs van een recordkwartaal. De omzet steeg 11 procent naar 59,7 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 11,2 miljard tegen 10 miljard een jaar geleden.
Lees verder

Google boekt eerste omzetdaling: -1,6 procent
Voor het eerst in zijn bestaan noteert Google met search ads een omzetdaling, en wel direct een flinke: min tien procent. De groei bij YouTube en vooral Cloud houden het verkooptotaal nog ietwat overeind.
Lees verder

Omzet Amazon stijgt 40 procent
Een omzetstijging van veertig procent, sterke groei bij externe verkopers op zijn platform en een verdubbeling van de nettoswinst. Amazon.com zet sterke resultaten neer over het tweede kwartaal, iets dat beleggers in de handel nabeurs belonen met een koersstijging van vijf procent.
Lees verder

Smartphoneverkopen sterk gedaald, alleen groei voor Apple
De smartphoneverkoop is in het tweede kwartaal scherp gedaald, zo blijkt uit cijfers van Canalys. Alleen Apple wist groei te realiseren met 45,1 miljoen verscheepte iPhones, 25 procent groei ten opzichte van vorig jaar.
Lees verder