woensdag 8 juli 2020

Nieuwe techniek halveert omvang videostreams

Nieuwe techniek halveert omvang videostreams
Het wordt makkelijker om video's in 4K, 8K en 360 graden te bekijken op mobieltjes en gewone tv's. Kijkers hebben niet meer de allerdikste internetverbinding nodig voor videostreams die niet stotteren.
Lees verder

Hof wijst verzoek tot verwijdering van zoekresultaten zorgverlener af
Het Gerechtshof Amsterdam heeft een verzoek tot verwijdering van zoekresultaten door een zorgverlener afgewezen. Het recht op vrije meningsuiting en informatievrijheid van Google en van derden weegt zwaarder dan het recht op privacy en bescherming van persoonsgegevens van geïntimeerde, vindt het Hof.
Lees verder

Podcastapp Stitcher weer in andere handen
De op Amerika geori├źnteerde podcastapp Stitcher komt voor driehonderd miljoen dollar in handen van SiriusXM, een bedrijf dat primair geld verdient met de verkoop in abonnementen op radio via de satelliet.
Lees verder

'Quad-playmarkt nadert verzadigingspunt'
De Nederlandse quad-playmarkt nadert wellicht het verzadigingspunt. In het eerste kwartaal van 2020 daalde het aantal abonnementen voor het eerst, terwijl het triple-play-abonneebestand een tweede opeenvolgend kwartaal van groei liet zien, terwijl meer mensen vaste telefonie uit hun pakket halen. Dat blijkt uit het laatste Dutch Multiplay Market-rapport van Telecompaper.
Lees verder

Deutsche Bank stapt over op Google Cloud
Deutsche Bank tekent een intentieverklaring om zijn IT-infrastructuur en digitale diensten te migreren naar de cloud van Google. Het gaat om een meerjarige samenwerking die over een periode van tien jaar een winst kan opleveren van tien miljard euro.
Lees verder

Ook Zoom en Microsoft leveren geen gebruikersdata meer aan Hong Kong
Ook Zoom en Microsoft overhandigen voorlopig geen gebruikersdata meer aan de autoriteiten in Hong Kong vanwege de omstreden veiligheidswet. Bij Microsoft gaat het om gegevens uit de Office 365-werkapp en LinkedIn.
Lees verder

TNW, Web Summit en DMexco dit jaar volledig online
Drie grote congressen The Next Web, DMexco en Web Summit gaan dit jaar geheel virtueel. De laatste twee waren aanvankelijk nog van plan om fysieke congressen te organiseren.
Lees verder

Fragmenten Harry Potter uit luidsprekers metro Amsterdam
Reizigers in de Amsterdamse metrostations Wibautstraat, Weesperplein, Waterlooplein, Nieuwmarkt en Centraal Station horen vandaag een fragment uit Harry Potter en de Steen der Wijzen, ingesproken door actrice Jouman Fattal voor luisterboekenplatform Storytel. Het is de eerste keer dat de luidsprekers op de stations voor een dergelijke activatie gebruikt worden.
Lees verder

Uber concurrent Bolt van start in Amsterdam en Haarlem
De Europese taxidienst Bolt, een app die personenvervoer op aanvraag aanbiedt, start vanaf vandaag zijn diensten in Amsterdam en Haarlem.
Lees verder