vrijdag 3 juli 2020

Newzoo: 3 miljard gamers in 2023

Newzoo: 3 miljard gamers in 2023
Het aantal gamers over de hele wereld zal in 2023 boven de 3 miljard uitkomen, volgens marktonderzoeker Newzoo. Dat is zo'n 39 procent van de totale mensheid.
Lees verder

'Uitgevers willen af van Facebook, Google'
Uitgevers beginnen in te zien hoe diep ze zich in het ecosysteem van Facebook en Google hebben genesteld. Ze zitten te diep in de haarvaten. Directies willen daar van af. Ze zoeken en implementeren alternatieve, vaak zelf gehoste systemen.
Lees verder

Xiaomi lanceert Redmi 9 in Benelux
De Chinese fabrikant Xiaomi lanceert de Redmi 9 in de Benelux. Het instapmodel-smartphone biedt onder meer een all-purpose AI quad-cameraopstelling, een 6.53 inch FHD+ Dot Drop-display, een krachtige chipset en een 'edgy design'. En dat voor 149 euro, benadrukt het bedrijf.
Lees verder

Crowdfunding: 37% krimp, maar geen knock-out
De Nederlandse markt voor crowdfundingleningen komt in de eerste helft van 2020 niet verder dan 104 miljoen euro, 37 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van Crowdfundmarkt, een brancheorganisatie voor crowdfunding.
Lees verder

Online platforms meer verantwoordelijk voor consumentenrechten en productveiligheid
De grenzeloze markt van online platforms moet een gelijk speelveld worden op het gebied van consumentenrechten en productveiligheid. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) kondigt in een Kamerbrief aan dat zij in Europees verband gaat inzetten op meer (wettelijke) verantwoordelijkheden voor de platforms richting consumenten.
Lees verder

Onderhandelingen tussen VodafoneZiggo en Eredivisie weer hervat
VodafoneZiggo heeft de onderhandelingen met Eredivisie Media & Marketing over een nieuwe distributieovereenkomst voor FOX Sports hervat. Die onderhandelingen zaten muurvast omdat de kabelaar niet akkoord gaat met de voorgestelde maandelijkse afdracht voor iedere abonnee, ongeacht of die voetbal wil of niet.
Lees verder

STER: Cookies weg, online omzet omhoog
De online reclameomzet van STER is begin dit jaar met tussen de zestig en tachtig procent gestegen. Dat is nĂ¡ het afschaffen van 3rd party cookies. Zelfs tijdens het begin van de coronacrisis boekte de NPO-exploitant groeicijfers van tussen de tien en twintig procent.
Lees verder

Amazon stopt met boodschappenscanner
Amazon stopt met Dash Wand, een stemgestuurd apparaatje waarmee klanten boodschappen konden bestellen.
Lees verder

T-Mobile biedt diensten aan via glasvezel in Eindhoven
T-Mobile gaat over het nieuwe glasvezelnetwerk dat het met Primevest Capital Partners in Eindhoven aanlegt diensten aanbieden voor ruim 29.000 huishoudens en 1100 mkb'ers. Hiermee is een investering gemoeid van meer dan 20 miljoen euro.
Lees verder