maandag 20 juli 2020

Low code specialist Mendix naar Leuven

Low code specialist Mendix naar Leuven
Het van oorsprong Nederlandse bedrijf Mendix, tegenwoordig dochter van Siemens, breidt uit naar Belgiƫ.
Lees verder

Surseance voor appgestuurde minibierbrouwer MiniBrew
Het bedrijf achter de appgestuurde minibierbrouwer MiniBrew verkeert in geldnood. De Utrechtse startup heeft voor 18 maanden uitstel van betaling gekregen.
Lees verder

Infographic: online bestedingen eerste kwartaal
Het was een opmerkelijke week, waarin Zalando uitzonderlijk sterke resultaten over het tweede kwartaal meldde, maar Thuiswinkel moest constateren dat e-commerce niet ongevoelig is voor de coronacrisis. Doordat mensen minder vakanties en vliegreizen boekten, daalde de omzet in het eerste kwartaal al met 4 procent. Alle cijfers nog eens op een rij.
Lees verder

Gewapende overval op distributiecentrum bol.com in Waalwijk
Zondagmiddag is een gewapende overval gepleegd op het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk. Daarbij zouden meerdere daders zijn betrokken.
Lees verder

'eBay wil toch belang houden in advertentietak'
eBay wil toch een belang houden in zijn advertentietak die nu voor zo'n 8 miljard dollar te koop staat. Daarmee lijkt de overname door het Noorse Adevinta ASA dichterbij gekomen. Rivaal Prosus NV zou hier geen voorstander van zijn.
Lees verder

Coronacrisis stuwt onlinebetalingen
Als gevolg van de gedeeltelijke lockdown werd er de afgelopen maanden meer betaald met onlinebetaalmiddelen zoals iDEAL en creditcard en minder via PIN of contant. Dat blijkt uit gegevens van de Betaalvereniging Nederland.
Lees verder

'Plannen voor hoofdkwartier TikTok in Londen afgeblazen'
TikTok ziet mogelijk af van zijn plannen om het hoofdkwartier te verplaatsen naar Londen om zich zo nog verder los te weken van China. Volgens de Sunday Times zijn de gesprekken hierover afgebroken.
Lees verder

Fraudehelpdesk, AFM en Facebook starten campagne tegen bitcoinadvertenties
De Fraudehelpdesk start vandaag een campagne tegen nepadvertenties waarbij de naam van bekende Nederlanders wordt misbruikt. De campagne wordt ondersteund door de financiƫle toezichthouder AFM en zelfs door Facebook, dat lange tijd dit soort advertenties toonde.
Lees verder

Britse taxichauffeurs naar de Nederlandse rechter voor Uber
Enkele Britse taxichauffeurs stappen naar de Nederlandse rechter om duidelijkheid te krijgen over algoritmes in de Uber-app. Ze willen daarmee bewijzen dat Uber zich in feite als werkgever gedraagt en chauffeurs een betere vergoeding zou moeten betalen, meldt de NOS.
Lees verder