donderdag 30 juli 2020

Kwart ondernemers heeft last van kantoorschaamte

Kwart ondernemers heeft last van kantoorschaamte
Een kwart van de ondernemers ontvangt liever geen klanten in zijn kantoor. Dat blijkt uit onderzoek van GaragePark. En dat terwijl die ondernemers hun werkplek wél als een belangrijk deel van hun imago zien.
Lees verder

Minder exportbedrijven door crisis geraakt
Voor het eerst daalt het aantal exporterende bedrijven dat geraakt wordt door de Coronacrisis. Dat blijkt uit de Coronamonitor van verladersorganisatie evofenedex. 55 procent van de bedrijven wordt geraakt door de crisis. Vorige maand was dat 63 procent. 'Het gaat iets minder slecht hoewel het...
Lees verder

Blendle komt in Franse handen
Blendle komt in Franse handen. De start-up wordt door zijn Franse concurrent Cafeyn overgenomen. De digitale krantenkiosk groeide niet hard genoeg om zelfstandig te kunnen blijven bestaan. Alexander Klöpping treedt terug als CEO en gaat in een andere rol verder bij het bedrijf.
Lees verder

NASA lanceert nieuwe Mars-rover
Opnieuw vertrekt er vandaag een missie naar Mars en over tien jaar moeten we in Europa grond van de rode planeet hebben. NASA schiet een nieuwe rover de ruimte in. Het is het eerste deel van een missie om grondmonsters van Mars naar Aarde te krijgen.
Lees verder

Feestje aan de costa ondanks coronamaatregelen
Terwijl Spanje steeds meer maatregelen tegen het coronavirus neemt, zitten Nederlandse ondernemers in het land te springen om juist meer toeristen. Verslaggever Thomas van Groningen maakt een rondje langs die Nederlandse ondernemers aan de Spaanse costa. Met vandaag een kroegbaas die ondanks de...
Lees verder

ANWB ziet stijgende populariteit fietsvakanties
Om de spitsdrukte definitief van de baan te krijgen roept de ANWB werkgevers op een permanent thuiswerkbeleid in te voeren. Marga de Jager, directeur Merk en Leden bij de ANWB, over het autogebruik in deze tijd, in BNR Zakendoen.
Lees verder

'Uitstel presidentsverkiezingen VS erg onwaarschijnlijk'
De Amerikaanse president Donald Trump heeft geopperd dat het beter kan zijn de presidentsverkiezingen van dit jaar uit te stellen. Hij schrijft op Twitter dat zijn land de meest 'frauduleuze' verkiezing in de geschiedenis te wachten staat als mensen op grote schaal per post gaan stemmen.
Lees verder

Kunnen we vliegen op Mars?
NASA heeft een nieuwe Marsrover gelanceerd: de Perseverance. Het is het eerste deel van een missie om grondmonsters van Mars naar de aarde te krijgen.
Lees verder

Dragen mondkapje verplicht op drukke plekken in Amsterdam en Rotterdam
Het dragen van een mondkapje wordt verplicht op drukke plekken in Amsterdam en Rotterdam. Dat hebben de lokale veiligheidsregio's besloten.
Lees verder

Duitse economie krijgt hardste klap sinds 1970
Dat de impact van de coronacrisis flink was voor de Duitse economie, was al bekend. Maar toch vallen de cijfers van vandaag niet mee. De Duitse economie daalde in het tweede kwartaal met maar liefst 10,1 procent in vergelijking met een kwartaal eerder. En daarmee is het het slechtste kwartaal...
Lees verder

OM overweegt hoger beroep tegen vonnis Thijs H.
Het Openbaar Ministerie overweegt in hoger beroep te gaan tegen de achttien jaar cel die de rechtbank Maastricht Thijs H. donderdag heeft opgelegd.
Lees verder

Proef met afkoelen kunstgras succesvol
Lekker, dat warme zomerweer. Maar niet voor velden van kunstgras. Omdat die tot wel 70 graden Celsius kunnen worden, loopt er een proef in Amsterdam om de velden af te koelen.
Lees verder