woensdag 1 juli 2020

Kansspelautoriteit gaat online bingo’s weer aanpakken

Kansspelautoriteit gaat online bingo's weer aanpakken
De op 1 mei jongstleden door de Kansspelautoriteit afgekondigde coulance voor online bingo's is vandaag beeindigd. In de afgelopen maanden, die in het teken stonden van de maatregelen in het kader van het coronavirus, was de toezichthouder coulant voor kansspelinitiatieven die bedoeld waren om mensen uit hun isolement te halen.
Lees verder

DDMA en IAB Nederland publiceren nieuwe whitepaper over search automation
Met als doel search-specialisten en marketeers ondersteuning te bieden bij het automatiseren van searchstrategieën publiceren brancheverenigingen DDMA en IAB Nederlandde nieuwe Search Automation whitepaper.
Lees verder

Firefox 78 toont overzicht van datalekken en trackers
De vandaag gelanceerde Firefox 78 voor macOS, Windows en Linux geeft een overzicht van geblokkeerde trackers en gelekte wachtwoorden. Verder staan TLS 1.0 en 1.1 voortaan standaard uitgeschakeld.
Lees verder

Nieuw distributiecentrum Picnic in Apeldoorn geopend
Maanden eerder dan gepland heeft online super Picnic vanochtend de deuren geopend van het nieuwe distributiecentrum in Apeldoorn.
Lees verder

De vaste telefoon is een aflopende zaak
De daling in het aantal vaste abonnementen voor consumenten in Nederland heeft zich in het eerste kwartaal van 2020 doorgezet. Dit ondanks het feit dat er meer mensen thuis waren als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.
Lees verder

'Overstappers meest tevreden over KPN'
Consumenten die overstappen naar een andere provider blijken het meest tevreden over KPN. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Breedbandwinkel.nl in juni onder 15.000 overstappers.
Lees verder

'Online platforms moeten veiligheid waarborgen bij aanbod van buiten de EU'
Online platforms moeten waarborgen dat de producten die zij (via partners) aan Europese consumenten verkopen voldoen aan de hier geldende eisen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid. Dat adviseert de SER Commissie voor Consumentenaangelegenheden aan Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.
Lees verder

ACM: markt voor pakketbezorging blijft groeien
De hoeveelheid pakketten die verstuurd werd nam in 2019 toe met 12,83 procent. Daarmee zet de trend van groei in deze markt door. Dat staat in de Post- & Pakkettenmonitor die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag publiceert.
Lees verder

400 adverteerders boycotten Facebook wegens aanpak racisme en haatzaaien
Het aantal adverteerders dat een maand stopt met adverteren op Facebook en Instagram als protest tegen nepnieuws, racisme en haatzaaien is woensdag gestegen naar zo'n 400. TomTom en Heineken hebben zich ook aangesloten bij de boycot.
Lees verder