woensdag 29 juli 2020

Hoorzitting techreuzen: ‘We zijn misschien een poortwachter, maar de poort is breed genoeg.’

Hoorzitting techreuzen: 'We zijn misschien een poortwachter, maar de poort is breed genoeg.'
Of concurrenten op de internetmarkt wel een eerlijke kans krijgen tegen de grote techgiganten Amazon, Apple, Facebook en Google. Dat is de centrale vraag die een speciale commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vandaag zal stellen aan de topmannen van grote techreuzen. Het spektakel zal vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd via YouTube te volgen zijn.
Lees verder

Red je Pakketje verhuist in Utrecht
Bezorgdienst Red je Pakketje verhuist naar de Fermiweg 10 in Utrecht. De nieuwe locatie biedt meer ruimte voor bestelbussen en […]
Lees verder

Zestig miljoen groeigeld voor Withings
De van oorsprong Franse fabrikant van slimme medische trackers Withings ontvangt een investering van zestig miljoen dollar van onder meer Gilde Healthcare.
Lees verder

Erfgoedvereniging Heemschut Flevoland neemt stelling tegen datacenter
Erfgoedvereniging Heemschut Flevoland neemt stelling tegen de plannen om in Zeewolde een groot datacentrum te bouwen.
Lees verder

Nieuwe Firefox browser voor Android
Mozilla heeft zijn allerlaatste versie van Firefox voor Android vrijgegeven. De bedoeling is dat gebruikers overstappen op een nieuwe browser die nu nog Fenix heet, maar straks als Firefox is de Google Play Store is te vinden.
Lees verder

'Millennials trappen meest in val van online fraudeurs'
Een op de acht Nederlandse millennials (25 tot 35-jarigen) heeft ervaringen met een frauduleuze webshop. Dit is 63 procent vaker dan de gemiddelde Nederlander; waarvan één op de dertien ooit iets besteld heeft bij een frauduleuze webshop, blijkt uit onderzoek van betaaldienstverlener ICS.
Lees verder

Orange en Google samen in kunstmatige intelligentie en cloud
Google en de Franse telecomoperator Orange gaan een strategisch partnerschap aan dat betrekking heeft op kunstmatige intelligentie (AI) en nieuwe clouddiensten.
Lees verder

Corona gaat grotendeels aan Spotify voorbij
Spotify sluit een goed kwartaal af, waarop de coronacrisis nauwelijks greep had. De totale omzet steeg van 1,6 miljard euro naar 1,8 miljard. Wel nam het verlies toe naar 167 miljoen euro, grotendeels als gevolg van gestegen kosten.
Lees verder

Spotify Q2
Lees verder