woensdag 8 juli 2020

Hillenaar Outdoor focust op digitale masten, gaat abrinetwerk verkopen

Hillenaar Outdoor focust op digitale masten, gaat abrinetwerk verkopen
Hillenaar Outdoor slaat een nieuwe weg in, naar eigen zeggen als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf wil zich volledig richten op digitale reclamemasten langs snelwegen. Naast de twaalf huidige masten in het portfolio komen er op korte termijn vier bij.
Lees verder

E-commerce Duitsland door corona naar 20 miljard euro
Ook in Duitsland is de onlinehandel dankzij corona sterk gegroeid. Met name alledaagse goederen zoals boodschappen, medicijnen of drogisterijproducten worden veel vaker online gekocht dan vóór de pandemie. Dit blijkt uit een marktstudie die afgelopen weekend is gepubliceerd door de Duitse tegenhanger van Thuiswinkel.org, het Bundesverbandes E-Commerce und Versandhandel Deutschland (BEVH).
Lees verder

Team.blue lijft Bulgaarse hoster in
Team.blue, het fusiebedrijf van TransIP en Combell, heeft opnieuw een branchegenoot overgenomen. Dit keer gaat het om het Bulgaarse hostingbedrijf SuperHosting.
Lees verder

Belgische restaurants in opstand tegen maaltijdbezorgers
De Belgische minister van Middenstand Ducarme gaat onderzoeken of er sprake is van misbruik door maaltijdbezorgers zoals Deliveroo en Uber Eats. Het verzet tegen commissies tot 30 procent neemt toe. Horeca-ondernemers zijn de actie #Savemyresto gestart.
Lees verder

Vlaamse 'Kringwinkels' beginnen webwinkel
Alle 37 kringloopwinkels in Vlaanderen zijn de webshop kringshop.be begonnen. In de winkel is een deel van het aanbod uit de winkels te vinden, waarbij de nadruk ligt op huisraad, decoratie en textiel.
Lees verder

Dutch Startup Association (DSA) waarschuwt voor kaalslag onder startups
Startups in andere Europese landen blijken aanzienlijk meer beschikking te hebben over COVID-19 gerelateerde overheidssteun dan Nederlandse startups. Dat stelt de Dutch Startup Association (DSA). De organisatie waarschuwt de overheid daarom in een uitgebreid rapport over steunmaatregelen en de gevolgen van het huidige beleid.
Lees verder

'Apple werkt aan QR betalingen binnen Apple Pay
Apple werkt aan betalingen met QR codes als onderdeel van Apple Pay, zo blijkt uit code die is aangetroffen in de tweede beta van iOS 14.
Lees verder

KPN: Meer dan 8 Gbps down en up in Amersfoortse wijk Vathorst
KPN heeft afgelopen een dezer dagen een  demonstratie gegeven van de enorm hoge snelheden die zijn glasvezelnetwerk in de toekomst aankan. In de Amersfoortse wijk Vathorst werd in een woonhuis met een glasvezelaansluiting een snelheid van ruim 8 Gbps gehaald met uitschieters naar 8,5 Gbps.
Lees verder

75.000 Telenet-adressen en wachtwoorden online aangetroffen
Een lijst met 75.000 Telenet e-mailadressen en wachtwoorden circuleert op internet, mogelijk een verzameling van verschillende datalekken die vervolgens zijn gefilterd op Belgische gebruikers. Dat meldt Datanews, die de lijst ter inzage kreeg.
Lees verder