donderdag 2 juli 2020

HEMA: e-commerce blijft hoog na coronakwartaal

HEMA: e-commerce blijft hoog na coronakwartaal
De Nederlandse consument blijft voorlopig op grote schaal de webwinkel van retailketen HEMA bezoeken, ondanks de mogelijheid om de fysieke zaken te bezoeken.
Lees verder

Belg verbruikt meer mobiele data, aanbieders verdienen er nauwelijks extra aan
Belgen verbruiken maar liefst 324 petabyte aan mobiele data per jaar. Per gebruiker steeg het gebruik vorig jaar met 1 gigabyte, maar daar stonden geen extra inkomsten voor de telecomaanbieders tegenover, zo blijkt uit cijfers van toezichthouder BIPT.
Lees verder

Miele introduceert 3D-printer ontwerpen
Miele lanceert een aantal accessoires voor huishoudelijke apparatuur die je met een 3D printer kunt maken. Het gaat om bestanden voor keukenaccessoires, stofzuigeraccessoires en handig gereedschap voor de thuiswerker.
Lees verder

Datacenters in Amsterdam moeten gratis warmte leveren
De gemeente Amsterdam staat groei van het aantal datacenters beperkt toe in bestaande clusters. Datacenters mogen zich alleen vestigen in de gebieden Amstel III, Science Park, Schinkelkwartier en Haven/Haven-Stad, zo heeft de gemeente besloten.
Lees verder

Gamingkanaal Twitch breekt nieuwe records
Gamingkanaal Twitch van Amazon heeft ook in het tweede kwartaal records gebroken. Volgens Streamlabs en Stream Hatchet groeide de kijktijd […]
Lees verder

Online omzet H&M coronakwartaal: +36%
In de periode maart tot juni zag H&M Group de online omzet met 36 procent stijgen. De organisatie investeert versneld in digitale handel, want het coronavirus bracht ook sluiting van fysieke winkels met zich mee en een omzetdaling over de volle breedte van vijftig procent.
Lees verder

'Versterk digitale weerbaarheid met nieuwe technologie'
Nieuwe technologieĆ«n als kunstmatige intelligentie bieden niet alleen kansen om Nederland digitaal weerbaarder te maken. Ze zijn zelfs noodzakelijk. Dat zegt het Rathenau Instituut in het onderzoek 'Cyberweerbaar met nieuwe technologie – Kans en noodzaak van digitale innovatie'.
Lees verder

BvA dringt bij Facebook aan op zelfregulering
De Bond van Adverteerders heeft in een gesprek met Facebook Nederland aangedrongen op zelfregulering. bvA is een van de oprichters van de Stichting Reclame Code. Daarin spreken alle belanghebbenden in de reclame-industrie gedragscodes af, die bijdragen aan het vertrouwen in media en reclame.
Lees verder

Aantal online bezoekers Bijenkorf nu 116 miljoen
Online nam het aantal bezoekers van De Bijenkorf vorig jaar met 21 procent toe tot ruim 116 miljoen. Dit is inclusief de groei van bezoekers in Duitsland en Belgiƫ.
Lees verder