donderdag 9 juli 2020

Eerste Zeeuwse mosselvangst

Eerste Zeeuwse mosselvangst
In de Oosterschelde zijn vandaag de eerste Zeeuwse Mosselen opgevist. En BNR was erbij aan boord van de Yrseke 72. Verslaggever Harmen van der Veen spreekt er met mosselman Jos Steketee uit het Zeeuwse Yrseke.
Lees verder

Lijsttrekkersverkiezing CDA moet over
Het CDA gaat de lijsttrekkersverkiezing overdoen, vanwege een onveiligheid in het stemsysteem. De partij zegt geen aanwijzingen te hebben dat de stemmen gemanipuleerd zijn, maar wil het zekere voor het onzekere nemen. 'Het is jammer, maar nodig', zegt partijvoorzitter Rutger Ploum van het CDA.
Lees verder

Boeing schikt, schikt, schikt
Boeing heeft bijna alle rechtszaken geschikt die waren aangespannen door de nabestaanden van de crash met het 737 MAX-toestel van Lion Air. Het gaat om 90 procent van de claims. 'Er is honderd miljoen voor de nabestaanden uitgetrokken', zegt luchtvaartdeskundige Joris Melkert van de TU Delft.
Lees verder

IJmuiden zoekt naam voor sluis
Bij IJmuiden komt de grootste zeesluis ter wereld. En dat verdient een mooie naam, vond de gemeente. Ze vroegen via een prijsvraag om suggesties. De koplopers zijn Irma Sluis én SluisjeMcSluisface. Waarom juist die namen en of ze kans maken: dat zocht onze collega Paulien Sewuster uit. Mocht je nu...
Lees verder

VS dreigt met nieuwe importheffingen NL-producten
De Verenigde Staten dreigen Nederlandse producten aan te pakken met importheffingen. Onder meer Goudse en Edammer Kaas kunnen daarvan het slachtoffer worden, blijkt uit een Amerikaans overheidsdocument, dat BNR heeft ingezien. Het gaat om een uiterst specifieke lijst producten, die eerder nog...
Lees verder

Een vijfde zzp'ers onder bestaansminimum
Dat zzp'ers het zwaar hebben is al bekend, maar hoe zwaar blijkt nu uit cijfers van het CBS. Na drie maanden zonder inkomen komt een vijfde van de zzp'ers onder het minimumbestaansrecht te zitten.
Lees verder

'Signalen sterker dat huizenprijzen gaan dalen'
De signalen worden steeds sterker dat volgend jaar voor het eerst in jaren de huizenprijzen gaan zakken. Dat valt op te maken uit twee rapporten over de huizenmarkt.
Lees verder

China test digitale munt op grote schaal
China is hard op weg om als eerste land een eigen digitale munt uit te brengen. De Chinese versie van taxidienst Uber, Didi, test nu op grote schaal de Chinese cryptomunt. Ruim een half miljard Chinezen kunnen daardoor gebruik gaan maken van de munt. Ook in Europa wordt er gekeken naar een virtuele...
Lees verder

'Werkgevers moeten nu rijgedrag bijsturen'
Ruim een kwart van de Nederlanders die voor hun werk onderweg zijn, heeft veel meer haast dan tijdens een privérit, blijkt uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland. Volgens Gerard Tertoolen, verkeerspsycholoog bij verkeersadviesbureau XTNT, kunnen werkgevers juist in coronatijd de gelegenheid...
Lees verder

Bedrijven willen ook in toekomst minder vliegen
Ruim vijftig grote Nederlandse bedrijven verwachten dat hun werknemers na de coronacrisis veel minder vaak gaan vliegen dan voorheen, schrijft het Financieele Dagblad. De bedrijven, verenigd in de Coalitie Anders Reizen, denken zo aanzienlijk te kunnen besparen én het milieu een handje te helpen.
Lees verder

'Smetje CDA-stemming kan blessing in disguise zijn voor De Jonge'
Heb je net je stem op Hugo de Jonge, Mona Keijzer of Pieter Omtzigt uitgebracht, mag je weer naar de digitale stembus. Door een onveilig stemsysteem moesten de lijsttrekkersverkiezingen van het CDA helemaal opnieuw.
Lees verder

Unilever en KPN koploper in duurzame ontwikkeling
Van onze multinationals zijn Unilever en KPN de koplopers als het gaat om duurzame ontwikkeling. SBM Offshore, Sligro en de TKH Groep presteren op dit gebied juist ondermaats. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling, de VBDO.
Lees verder