donderdag 16 juli 2020

Corona raakt ook e-commerce Nederland: omzet daalt met 4 procent

Corona raakt ook e-commerce Nederland: omzet daalt met 4 procent
Voor het eerst in jaren daalden de online bestedingen in Nederland als gevolg van de coronacrisis. Het aantal online aankopen steeg wel, met 8 procent naar 69 miljoen, maar de omzet daalde in het eerste kwartaal met 4 procent naar 6 miljard euro. Dit blijkt uit de meest recente versie van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland.
Lees verder

VS overwegen stappen tegen TikTok
De VS gaan mogelijk stappen ondernemen tegen socialemedia-apps als TikTok. Mark Meadows, de stafchef van president Trump, zegt dat een besluit over mogelijke maatregelen binnen enkele weken wordt genomen.
Lees verder

Erasmus Universiteit Rotterdam en YES!Delft bundelen krachten
Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) treedt toe als aandeelhouder van tech-incubator YES!Delft. Bij EUR wordt YES!Delft onderdeel van het net opgerichte […]
Lees verder

Rackspace bereidt beursgang voor
Rackspace wil opnieuw naar de beurs. Het Amerikaanse cloudbedrijf had al eerder een beursnotering, maar werd toen overgenomen door Apollo Global Management voor 4,3 miljard dollar.
Lees verder

Grote update voor Gmail voor G Suite
Met een grote update van Gmail for G Suite wil Google de zakelijke mailapp omvormen tot een heuse multimodale hub voor communicatie en samenwerking.
Lees verder

AR-bril vertelt of gerbera geoogst kan worden
Een kas inlopen en via je bril informatie krijgen over de plant waarnaar je op dat moment kijkt. Dat kan met de juiste toepassing van augmented reality (AR).
Lees verder

Privacy Shield ongeldig verklaard
De Privacy Shield-overeenkomst met de VS is door het Europees Hof ongeldig verklaard. Het is niet toegestaan om automatisch datagegevens van Europeanen naar de VS te sturen. De overeenkomst regelt het verplaatsen en opslaan van gebruikersgegevens tussen Europa en de Verenigde Staten.
Lees verder

Landelijke invoering coronavirus-app CoronaMelder gepland op 1 september
De Nederlandse coronavirus-app CoronaMelder wordt op 1 september in heel Nederland ingevoerd. Dat maakte minister Hugo de Jonge (VWS) zojuist in een brief aan de Tweede Kamer bekend.
Lees verder

Minimale geldigheidsduur cadeaubonnen naar 2 jaar
Omdat de korte geldigheidsduur van veel cadeaubonnen voor bijvoorbeeld een etentje of een online winkel consumenten stoort, stelt het kabinet voor om de minimale geldigheidsduur van cadeaubonnen wettelijk van een naar twee jaar te brengen.
Lees verder