maandag 13 juli 2020

CityHub opent met overheidssteun vestiging in Kopenhagen

CityHub opent met overheidssteun vestiging in Kopenhagen

Door de coronamaatregelen heeft de toerismesector de afgelopen maanden grote klappen gekregen. Toch weet de startende Nederlandse onderneming CityHub ook in deze roerige tijden internationaal door te groeien. Zo opent het bedrijf met overheidsgarantie in oktober 2020 een vestiging in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Lees verder

Toewijzing en schorsing aanvragen mais uit landen buiten de EU

Nieuwsbericht 20.047 – Vanaf 1 juli kon u invoercertificaten aanvragen voor mais uit landen buiten de Europese Unie (EU). De Europese Commissie heeft de toewijzingen bekendgemaakt.

Lees verder

Natuuronderzoek helpt bescherming dieren bij ontwikkeling windparken op de Noordzee

Wat kunnen ontwikkelaars en eigenaren van windparken op zee doen om rekening te houden met vogels, vleermuizen en onderwaterleven?

Lees verder

Internationale handel Duitsland daalt sterk

Het coronavirus heeft de handel van en met Duitsland hard geraakt. Het land exporteerde in mei voor € 80,3 miljard aan goederen naar het buitenland.

Lees verder

Een gouden zet: recyclen van materialen uit de klimsport

Gerard van Laar raakte jaren geleden al in de ban van de klimsport. Maar, langzaam begon er iets te knagen en groeide het besef: de klimsport is niet duurzaam. "Elke stap heeft een negatief effect op de natuur", vertelt Van Laar. "We reizen naar een mooie klimbestemming, banjeren door de natuur, reizen weer terug en gooien onze versleten klimspullen weg." Dat moet anders, dacht hij.

Lees verder