dinsdag 14 juli 2020

Belangrijke updates over de Braziliaanse LGPD (Lei Geral de Proteção de Dados)


Belangrijke updates over de Braziliaanse LGPD (Lei Geral de Proteção de Dados)


Beste partner,

De Braziliaanse LGPD (Lei Geral de Proteção de Dados) is een nieuwe privacywet die van toepassing is op bedrijven (binnen en buiten Brazilië) die de persoonsgegevens van gebruikers in Brazilië verwerken. De nieuwe wet wordt naar verwachting op 16 augustus 2020 van kracht, maar lopende discussies binnen de Braziliaanse regering kunnen leiden tot een aangepaste ingangsdatum.

Updates van de voorwaarden
Google heeft al voorwaarden op het gebied van gegevensbescherming geïmplementeerd in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de EU en de privacywet voor consumenten in Californië (CCPA). We updaten die bestaande voorwaarden op het gebied van gegevensbescherming om LGPD-specifieke voorwaarden toe te voegen. De status van Google volgens de LGPD als verwerkingsverantwoordelijke of verwerker voor elk product is dezelfde als die volgens de AVG. De LGPD-voorwaarden worden opgenomen in onze bestaande voorwaarden op het gebied van gegevensbescherming. U hoeft dus niets te doen om de LGPD-voorwaarden te accepteren als de bestaande voorwaarden al deel uitmaken van uw contract. Ga naar deze pagina voor meer informatie over onze voorwaarden op het gebied van gegevensbescherming en de producten waarvoor actie moet worden ondernomen om de voorwaarden te accepteren.

Productfuncties
In combinatie met de geüpdatete LGPD-voorwaarden willen we productopties bieden om onze klanten te helpen met naleving van de LGPD. In dit artikel vindt u meer informatie over relevante productfuncties om u te helpen met naleving van de LGPD. Als u denkt dat u onder het bereik van de LGPD valt, raden we u aan samen te werken met uw juridische adviseurs om te evalueren of u wijzigingen moet doorvoeren.

Ga naar privacy.google.com/businesses voor meer informatie over het gegevensprivacybeleid van Google.

Met vriendelijke groet,

Team Google Ads