woensdag 15 juli 2020

Amerikaanse podcastreclame naar 1 miljard dollar

Amerikaanse podcastreclame naar 1 miljard dollar
Adverteerders staken vorig jaar, nog voor de uitbraak van het coronavirus, 708 miljoen dollar (+48%) in podcasts om reclame te maken. Sinds halverwege dit jaar maken ondemand media een groeiexplosie door.
Lees verder

TomTom sluit zwaar kwartaal af
TomTom ziet herstel na een zwaar kwartaal, waarin de omzet met bijna de helft (41 procent) terugliep naar 124 miljoen euro. Vorig jaar ging het nog om 211 miljoen. Het nettoverlies bedroeg 54 miljoen euro. Een jaar terug werden ook rode cijfers geschreven.
Lees verder

Amazon lanceert slimme boodschappenwagen
Amazon onthulde dinsdag zijn eerste slimme boodschappenwagen. De Dash Cart maakt gebruik van camera's, sensoren en een weegschaal om automatisch gekochte artikelen te detecteren. Klanten hoeven niet langs de kassa.
Lees verder

Polk Audio Magnifi 2 ondersteunt Chromecast
Bijzonder aan de nieuwe Magnifi 2 soundbar is niet zozeer de ondersteuning voor pakweg Dolby Digital en DTS-decodering, maar de koppeling met Chromecast.
Lees verder

Halfjaarcijfers politie: meer cybercrime
Het aantal gevallen van cybercrime is in het eerste jaar flink gestegen, met maar liefst 169 procent vergeleken met vorig jaar. Ook (online) fraude steeg met 57 procent flink.
Lees verder

Anti-Abuse Netwerk uit de startblokken
Het Anti-Abuse Netwerk, een samenwerking tussen ondernemers, onderzoekers, (non-profit) dienstverleners en overheidsfunctionarissen, is vandaag officieel van start gegaan. De betrokken partijen lanceren een manifest voor een veiliger internet.
Lees verder

Nieuwe CTO voor Mollie, Daniel Ropers aangesteld als strategisch adviseur
Marco dos Santos is Chief Technology Officer van betaalbedrijf Mollie geworden. Dos Santos zal zich met name richten op de verdere ontwikkeling van de technische strategie en product-roadmap van Mollie. Hij werkte eerder bij Booking.com.
Lees verder

Ingrijpende vernieuwing voor website Van Gogh Museum
Het Van Gogh Museum heeft zijn website ingrijpend veranderd. De website, die jaarlijks 8,5 miljoen keer wordt bezocht, is samen met techbureau Q42 (ontwikkeling) en digital agency Dept (concept en design) gerealiseerd.
Lees verder

'Apple vervangt iTunes app op Windows'
Windows krijgt mogelijk een nieuwe Apple app die de huidige iTunes app moet vervangen. Dat beweert in elk geval een Italiaanse website.
Lees verder