vrijdag 31 juli 2020

Air France-KLM schrijft miljardenverlies in tweede kwartaal

Air France-KLM schrijft miljardenverlies in tweede kwartaal
Luchtvaartmaatschappij KLM heeft in het tweede kwartaal nog meer verlies geleden dan in de eerste drie maanden van dit jaar. Omdat vrijwel alle vliegtuigen een deel van de afgelopen periode aan de grond moesten blijven, liep het operationeel verlies op tot 493 miljoen euro. De omzet duikelde met...
Lees verder

Waar is het kabinet?
Nu de coronabesmettingen oplopen krijgen we persconferenties van Grapperhaus en het Veiligheidsberaad. Maar premier Mark Rutte en minister Hugo De Jonge zien we niet. Is het kabinet wel zichtbaar genoeg?
Lees verder

Rijksschuld stijgt met bijna een vijfde
In vier maanden tijd ruim 61 miljard euro meer schuld opbouwen. Dat is de rijksoverheid overkomen. De eerste twee maanden van dit jaar kon er nog miljarden afbetaald worden, maar uiteindelijk voerde de coronacrisis de rijksschuld met bijna een vijfde op naar 385 miljard euro. Zo meldt het CBS.
Lees verder

Gevreesde watertekorten blijven uit
Door een wisselvallige maand juli bleven de gevreesde watertekorten bij waterleidingbedrijven tot nu toe uit. Dat blijkt uit een rondgang van BNR langs de vier grootste waterleidingbedrijven van Nederland, samen goed voor zon twee derde van het drinkwater.
Lees verder

Gemeente en netbeheerders vrezen monopolie stadswarmte
Gemeenten en netbeheerders vrezen dat de markt voor stadsverwarming langdurig in handen dreigt te komen van een handvol commerciële bedrijven. Zij reageren hiermee op de nieuwe warmtewet, waarvoor minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat, VVD) een voorstel heeft gepubliceerd.
Lees verder

'Mondkapjesplicht nodig voor handhaving boa's'
Zonder mondkapjesplicht is het voor boas onmogelijk om op drukke plekken te handhaven. Dat stelt de Nederlandse Boa Bond. Die ziet daarom liever een landelijke verplichting.
Lees verder

Burgemeesters willen ook thuis handhaven
Nu de Coronainfecties toenemen, pleiten verschillende burgemeesters voor maatregelen die verder gaan dan de huidige. Zo willen ze het mogelijk maken om ook bij mensen thuis te kunnen handhaven.
Lees verder

'Verlagen BTW nodig om koopkracht aan te jagen'
Nederland moet de BTW tijdelijk verlagen om de koopkracht aan te jagen. Daarvoor pleit oud-minister Willem Vermeend in de Telegraaf. Duitsland heeft de BTW al tijdelijk verlaagd naar 16 en 5 procent.
Lees verder

Gommers: 'Paniek over toename besmettingen niet nodig'
Paniek over een toename van het aantal Corona-Besmettingen in Nederland is niet nodig. Dat zegt Diederik Gommers, voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care.
Lees verder

TNO onderzoekt veiligheid zonnepanelen op dijken
Naast daken, weilanden en water, is er ook ruimte voor zonnepanelen op dijken. Of het veilig is, is echter nog de vraag. Daarom gaan onderzoekers onder leiding van TNO daar de komende drie jaar onderzoek naar doen.
Lees verder

Updates moeten Red Bull dichterbij Mercedes brengen
De taak van Max Verstappen en Red Bull Racing zal dit weekend op Silverstone zijn om het grote gat met Mercedes te verkleinen. Dat doet het team met allerlei updates op de auto. Tegelijk slaat corona nu ook toe bij de coureurs. Sergio Pérez van Racing Point is positief getest en ontbreekt dit...
Lees verder

KNMI: Aantal plaknachten verdrievoudigd
Het aantal plaknachten in Nederland is verdrievoudigd. Dat blijkt uit cijfers van het KNMI . Voor 2001 hadden we gemiddeld vier warme nachten per jaar, na 2001 zijn dat er dertien. Ook zijn er steeds meer plaknachten van boven de twintig graden.
Lees verder