vrijdag 12 juni 2020

VVD wil celstraf voor 'homogenezers'

VVD wil celstraf voor 'homogenezers'
De VVD wil dat personen die 'homogenezingstherapie' aanbieden een celstraf kunnen krijgen. Dat zegt Tweede Kamerlid Zohair el Yassini op BNR. De VVD'er werk op dit moment aan een initiatiefwetsvoorstel, dat onder meer gevangenisstraf bevat.
Lees verder

Ombudsman: Weg naar schuldsanering te moeilijk
Steeds minder mensen komen in de schuldsanering. De weg daar naartoe kent teveel knelpunten en belemmeringen, zegt de Nationale Ombudsman. Hij vindt dit zorgwekkend, omdat hierdoor minder mensen een schuldenvrije toekomst hebben.
Lees verder

Nauwelijks coronaboetes voor particulieren en ondernemers
Particulieren en ondernemers die zich na 1 juni niet houden aan de corona-maatregelen krijgen amper een boete. Dat blijkt uit een rondgang van BNR langs verschillende grote, middelgrote en kleine gemeenten in Nederland.
Lees verder

Te weinig zorgpersoneel voor een tweede golf in Nederland
Nederland heeft niet genoeg zorgpersoneel om een tweede coronagolf aan te kunnen. Dat zeggen de drie grote zorgvakbonden tegen BNR.
Lees verder

Zwaar getroffen Noord- Italië ontevreden over corona-aanpak
Het coronavirus trof Noord-Italië keihard. Dat zorgt voor veel vragen bij burgers waaronder nabestaanden van coronadoden. Daarom hoort de Italiaanse justitie premier Conte over zijn coronabeleid.
Lees verder

Bestedingspatroon Nederlanders weer richting normaal niveau
Ons bestedingspatroon begint weer normaal te worden. Blijkt uit de analyse van BNR van de pintransacties in mei.
Lees verder

Spionnen op zoek naar coronavaccin
Inlichtingendiensten wereldwijd staan paraat, want bij de ontwikkeling van een coronavaccin liggen spionnen op de loer. In de Telegraaf bevestigen experts het gevaar. En ook het Nederlandse bedrijf Janssen en Janssen houdt rekening met pogingen tot spionage.
Lees verder

Sony presenteert Playstation 5
Gameliefhebbers van over de hele wereld keken er al tijden reikhalzend naar uit, maar gisteravond was het dan eindelijk zo ver. Sony heeft de eerste games voor de Playstation 5 gepresenteerd. Op een digitaal event werden de primeurs getoond aan de liefhebbers.
Lees verder

Ex-coronapatiënten vaak moeite met dagelijkse klussen
Er zijn grote zorgen over de gezondheid van coronapatiënten die niet in het ziekenhuis opgenomen zijn. Bijna drie maanden na de besmetting met heeft een groot deel van deze patiënten nog ernstige klachten.
Lees verder

Minister Blok boos om Strafhof-decreet Trump
Minister Blok heeft verontwaardigd gereageerd op een besluit van president Trump. De president tekende gisteren een decreet dat sancties tegen medewerkers van het Internationaal Strafhof in Den Haag mogelijk maakt. Nederland is daar niet blij mee.
Lees verder

CDA eist opheldering over buitenlandse partijen in financiële sector
Het CDA wil van de eigen minister Hoekstra opheldering over de Nederlandse financiële sector. Aanleiding is een opiniestuk in het FD waarin staat dat de financiële sector wordt uitgeleverd aan buitenlandse partijen.
Lees verder

Hebzuchtige CEO maakt op lange termijn bedrijf kwetsbaar
CEO's die vooral oog hebben voor hun bonus, investeren minder in hun stakeholders. Daardoor zijn hun bedrijven op de lange termijn kwetsbaarder. Dat stellen onderzoekers aan de universiteiten van Tilburg en Antwerpen.
Lees verder