donderdag 11 juni 2020

'Uitlevering Bouterse aan Nederland mogelijk'

'Uitlevering Bouterse aan Nederland mogelijk'
De beoogde nieuwe president van Suriname, Chan Santokhi, is bereid om Desi Bouterse aan Nederland uit te leveren als ons land daartoe een verzoek indient. Dat zegt Santokhi in gesprek met Roelof Hemmen in BNR's Big Five.
Lees verder

Halsema: ik ben ten volle verantwoordelijk
Burgemeester Halsema neemt de volle verantwoordelijkheid voor de veel te drukke antiracismedemonstratie op de Dam. Dat zegt ze zojuist, tijdens een spoeddebat in de Amsterdamse gemeenteraad. Ze noemt de beelden van de volle Dam pijnlijk voor mensen die wel afstand houden tijdens de coronacrisis.
Lees verder

Slimme camera's gaan Belgische kust monitoren
Het moet een topzomer worden voor de Belgische kustplaatsen. En om het allemaal een beetje veilig te houden in coronatijd, wordt daarvoor een netwerk van tientallen slimme camera's aangelegd.
Lees verder

ChristenUnie wil besluit Lelystad Airport uitstellen
De toekomst van Lelystad Airport blijft onzeker. De Christenunie verraste de coalitiepartijen vanmorgen, met het standpunt dat een volgend kabinet maar moet besluiten over het vliegveld. En daarmee gaat de coalitiepartij in tegen het kabinet, dat wel binnenkort een beslissing wil maken over de...
Lees verder

Universiteiten zien duizenden aanmeldingen
De coronacrisis zorgt voor een grotere toeloop op de universiteiten. Onderwijsinstellingen hebben duizenden aanmeldingen meer binnen gekregen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Zo blijkt uit cijfers van de VSNU.
Lees verder

Just Eat TakeAway neemt Amerikaanse Grubhub over
Just Eat TakeAway, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl neemt de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub over. Met de deal is meer dan 7 miljard dollar gemoeid.
Lees verder

Burgers nauwelijks betrokken bij klimaatakkoord
Burgers hebben nauwelijks inspraak bij het klimaatakkoord, dat blijkt uit een onderzoek van stichting Natuur en Milieufederaties. In acht op de tien regios wordt er amper aan burgerparticipatie gedaan.
Lees verder

Lege schappen bij Action door leveringsproblemen
Action kampt met leveringsproblemen waardoor een deel van de schappen leeg is. De problemen ontstaan doordat distributiecentra wekenlang stillagen door corona. Tegelijkertijd zijn leveringen uit China vertraagd. Dat bevestigt de winkelketen na vragen van BNR.
Lees verder

Unilever wordt op papier Brits bedrijf
Voedselconcern Unilever geeft zijn dubbele Brits-Nederlandse structuur op en wordt op papier volledig Brits. Die stap moet het bedrijf meer flexibiliteit bieden. De aankondiging volgt op een uitgebreid onderzoek van anderhalf jaar naar mogelijkheden om de bedrijfsstructuur te vereenvoudigen.
Lees verder

Santokhi: houden aan 'wettelijke bepalingen' uitlevering Bouterse
De beoogde nieuwe president van Suriname, Chan Santokhi, wil zich aan de wet houden als het gaat om eventuele uitlevering van Bouterse aan Nederland. In een interview met BNR zegt Santokhi: 'We kijken uit naar het rechtshulpverzoek en we kijken uit naar wat het advies zal zijn van de procureur...
Lees verder

Turkije boos om oranje reisadvies Nederland
Op vakantie naar Turkije, dat zit er voor Nederlanders na 15 juni nog niet in. Het reisadvies is oranje en dat betekent: neem het risico niet. De Turkse overheid is daar boos over en vindt het Nederlandse reisadvies onbegrijpelijk.
Lees verder

Motie van wantrouwen ligt klaar voor staatssecretaris Visser
Staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser, wacht alweer een pittig debat over de Marinierskazerne die niet naar Vlissingen gaat. Zeeland is boos, want ze was al langer op zoek naar een andere locatie. In februari overleefde Visser een motie van afkeuring, maar nu ligt een motie van wantrouwen...
Lees verder