woensdag 24 juni 2020

Sprout: Optimisme is dodelijk (zo doe je een reality check)

Optimisme is dodelijk (zo doe je een reality check)
Ben jij een optimist, en vlieg je altijd op grote hoogte? Wees dan voorzichtig, schrijft Gerhard te Velde. 'Optimisme is een enorme valkuil voor jou als ondernemer.'
Lees verder

Aquablu, Bluetick en Waterweg pitchen om de Sprout 25 onder de 25 award
De jonge ondernemers die de Sprout-jury heeft geselecteerd voor de finale van de 25 onder de 25 zijn bekend. De ondernemers achter Aquablu, Bluetick en Waterweg gaan pitchen voor de titel Jonge Ondernemer van het Jaar.
Lees verder

Seepje zet in op anoniem solliciteren; Adyen-concurrent geeft miljardenfout toe
Ondernemersnieuws: Seepje gaat voor anonieme sollicitaties, technische f*ckup bij Omapost en Adyen-concurrent stelt dat verdwenen 2 miljard nooit heeft bestaan.
Lees verder

Finalisten 25 onder de 25 bekend; Adyen-concurrent geeft miljardenfout toe
Ondernemersnieuws: finalisten Sprout-award bekend, technische f*ckup bij Omapost en Adyen-concurrent stelt dat verdwenen 2 miljard nooit heeft bestaan.
Lees verder

Visitekaartjes uitwisselen via Zoom? Dat kan, dankzij deze oud-Shapeways-manager
Nooit meer met jaszakken vol visitekaartjes thuiskomen van zakenborrels, dat is het idee achter de nieuwe startup van Pieter Limburg. De oud-manager van 3D-printbedrijf Shapeways ontwikkelde een visitekaart met chip, die ook werkt tijdens Zoom-meetings.
Lees verder

Dit huizenplatform daagt Funda uit door minder op transacties te leunen
Funda en de Nederlandse vereniging van Makelaars (NVM) domineren de online woningmarkt, en dat is slecht voor de consument, vindt woningsite Huispedia. 'Verkopen is niet altijd de beste optie.'
Lees verder

Zo maakt HelloContainer het boeken van een zeecontainer net zo makkelijk als een vliegticket
Digitaal platform HelloContainer laat bedrijven volledig geautomatiseerd containers boeken. Als unique selling point toont de Startup van de week ook de CO2-uitstoot per container.
Lees verder

Snelgroeiend Messagebird wil naar de beurs; Biotechfonds haalt 105 miljoen op
Ondernemersnieuws: Messagebird binnen jaar naar beurs, record voor BioGeneration Ventures en India probeert yogagoeroe te stoppen. 
Lees verder