dinsdag 16 juni 2020

Sprout: Infographic: zo cashen (en crashen) ondernemers in Dragons' Den

Infographic: zo cashen (en crashen) ondernemers in Dragons' Den
Stel dat je mee mag doen aan tv-programma Dragons' Den, wat zijn dan de belangrijkste vragen die je als ondernemer kunt verwachten en hoe worden afwijzingen onderbouwd? Startup-analist Thomas Mensink maakte een analyse. 
Lees verder

Festivalcamping zonder festival: de hit van de zomer? De branche ziet het wel zitten
Omdat er door de coronacrisis de gehele zomer geen festivals mogen plaatsvinden, storten organisatoren zich op een 'nieuwe' tak van sport: het runnen van pop-up-campings. De redding van de branche is het echter bij lange na niet. 'Het is een duppel op de gloeiende plaat.'
Lees verder

Uber schrapt 200 banen in Nederland, OR boos over afzien van NOW-regeling
Uber schrapt 200 van de 1.500 banen op het internationale hoofdkantoor in Amsterdam, bericht NRC vrijdag. Personeel verenigd in de ondernemingsraad vindt dat het bedrijf een beroep had moeten doen op de NOW-regeling.
Lees verder

Deze manager is verantwoordelijk voor de marketing van Zeeman
Trouwjurken, sneakers en een eigen kledinglijn: in een decennium veranderde Zeeman in een merk waar je prima mee geassocieerd wil worden. Caroline van Turennout stond aan de wieg van de herpositionering. 'Dat we een nieuwe doelgroep proberen te bereiken, betekent niet dat waar wij voor staan verandert.'
Lees verder

Hoe organiseer je een succesvolle hybride meeting?
Vergaderen en ontmoeten doen we momenteel even anders, met niet te veel mensen in een ruimte en op gepaste afstand. Maar wat als je eigenlijk met een grotere groep hadden willen samenkomen? Dan kan een hybride meeting uitkomst bieden, legt Sprout-expert Hedwyg van Groenendaal uit.
Lees verder

Dit zijn de beste jonge ondernemers van 2020
Ze zijn jong, lopen over van ambitie en zijn corona-proof: de jonge ondernemers uit de Sprout 25 onder de 25. De meest veelbelovende ondernemers tot 25 jaar krijgen ook in 2020 weer een podium van Sprout, met dit jaar een publieksprijs voor jullie favoriet. De stembus is geopend!
Lees verder

Boekhoorn verliest strijd om Hema; Beste jonge ondernemers van 2020 bekend
Ondernemernieuws: Boekhoorn staakt gevecht met schuldeisers Hema, Sprout onthult beste jonge ondernemers van 2020 en Catawiki maakt winst.
Lees verder

Deze ondernemer bouwde een cruisebedrijf met een miljoenenomzet, en maakt nu een pivot naar een online afsprakenplanner
Door de coronapandemie zag ondernemer Faizal Siddiqui zijn online reisbureau voor cruisereizen instorten van 17 miljoen euro omzet naar een fractie daarvan. Nu maakt hij een pivot naar een online afsprakenplatform met coronacheck.
Lees verder