woensdag 3 juni 2020

Sprout: Dit stoplicht telt bezoekers in cafés en theaters

Dit stoplicht telt bezoekers in cafés en theaters
Een opleidingscentrum in Amsterdam heeft een stoplichtzuil gemaakt waarmee bedrijven kunnen meten hoeveel mensen er in een bepaalde ruimte aanwezig zijn. Dat scheelt weer een 'mannetje' bij de deur, zegt bedenker Myrella Sterk.
Lees verder

SpaceX-raket succesvol gekoppeld aan ISS; Nederland weer voorzichtig van het slot
Ondernemersnieuws: horeca, musea en bioscopen weer open, SpaceX schrijft geschiedenis en populariteit fintechfinanciering neemt toe bij mkb.
Lees verder

Dit zijn de grootste uitdagingen van remote werken
Sinds de coronacrisis werken we allemaal remote. Thuiswerken klinkt ideaal, maar het gaat gepaard met de nodige uitdagingen.
Lees verder

Welke omzet moet je bedrijf hebben om durfkapitaal te ontvangen?
Sprout-expert Stefan Bary van durfinvesteerder Peak Capital legt uit waar hij naar kijkt bij het evalueren van de omzet van een bedrijf, toegespitst op een post-corona-wereld.
Lees verder

Picnic hoeft Max Verstappen toch niet 1,5 ton te betalen; Nextview krijgt miljoeneninvestering van Salesforce
Ondernemersnieuws: Picnic houdt anderhalve ton op zak, Nextview-baas verguld met Salesforce-investering en kleine brouwers vallen (nog) niet om. 
Lees verder

Picnic hoeft Max Verstappen toch geen 1,5 ton te betalen; Nextview krijgt miljoeneninvestering van Salesforce
Ondernemersnieuws: Picnic houdt anderhalve ton op zak, Nextview-baas verguld met Salesforce-investering en kleine brouwers vallen (nog) niet om. 
Lees verder

Crowdfunding krabbelt uit het corona-dal - en helpt ondernemers overleven
Door de coronacrisis is ook crowdfunding ingestort, maar de alternatieve financiering lijkt toch snel uit het dal te krabbelen. De totaal bij de crowd opgehaalde funding lag in mei nog wel 38 procent onder het niveau van dezelfde maand in 2019, maar een campagne voor een Amsterdamse wijnmakerij liep eind mei zonder problemen vol.
Lees verder

Deze termen moet je kennen als je groeigeld wil ophalen (podcast)
Ben je van plan om groeigeld op te halen bij een investeerder? Luister dan naar deze podcast, waarin venture capital-advocaat Sjoerd Mol de belangrijkste juridische termen en clausules in een termsheet ontrafelt.
Lees verder