vrijdag 12 juni 2020

Sprout: Basic-Fit haalt 133 miljoen op; Aantal meldingen NOW-fraude nog bescheiden

Basic-Fit haalt 133 miljoen op; Aantal meldingen NOW-fraude nog bescheiden
Ondernemersnieuws: Basic-Fit wil met vers kapitaal acquisities plegen, accountants vrezen dat meldingen NOW-fraude 'topje van de ijsberg zijn' en Amsterdam relatief goedkoper.
Lees verder

Waarom bespaar-app Dyme 'nee' zei tegen 750.000 euro van Pieter Schoen
Het aanbod van investeerder Pieter Schoen zondag in tv-programma Dragons' Den om een meerderheid van de aandelen te kopen in bespaar-app Dyme past niet bij de ambitie van de startup, zegt medeoprichter Joran Iedema. 'We willen een wereldwijd  succes worden en we willen het zelf doen.'
Lees verder

Jos Burgers: 'Toon nu vooral begrip voor klanten die om korting vragen'
Hij schreef vijf maal toe het bestverkochte managementboek van het jaar en weet als geen ander hoe je ook in deze tijd moet omgaan met prijsdruk en effectief klanten bereikt: 'Korting geven is een makkelijk vak'. 
Lees verder

Zo boei jij je medewerkers of klanten wél als je presenteert
De drie basisingrediënten van een presentatie zijn boodschap, behoefte en beleving. Sprout-expert Serge van Rooij vertelt hoe je die drie B's in de praktijk brengt.
Lees verder

Takeaway tikt 7,3 miljard af voor Grubhub; Beyond Meat opent 2 fabrieken in Nederland
Ondernemersnieuws: Jitse Groen kaapt Grubhub weg voor de neus van Uber, Beyond Meat heeft ineens 2 fabrieken in Nederland en Zwitserse startup maakt het mondkapje transparant.
Lees verder

Dit haalt Jitse Groen voor 7 miljard in huis met Grubhub
Met de overname van het Amerikaanse Grubhub door Takeaway maakt Jitse Groen twintig jaar na de start op zijn studentenkamer in Enschede de oversteek naar de VS. Met de deal troeft hij Uber af, dat al maanden met Grubhub in gesprek was.
Lees verder

Twijfel over je leidinggevende rol? Geef niet te snel op
Heb je het gevoel dat er als ondernemer te veel verantwoordelijkheid en gedoe op je afkomt, dan kan de neiging ontstaan om ermee te stoppen. Realiseer je echter dat dat niet de enige optie hoeft te zijn, schrijft Sprout-expert Mariska Wijbenga.
Lees verder

Crypto-ondernemers stoppen door witwasregels; Action gaat online
Ondernemersnieuws: veel cryptobedrijven stoppen door nieuwe witwasaanpak, corona duwt Action naa onlineverkoop en Tesla doet kobalt in de ban.
Lees verder