zaterdag 6 juni 2020

Pieter Meulenhoff benoemd tot bijzonder lector Cyber Security

Pieter Meulenhoff benoemd tot bijzonder lector Cyber Security
Het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam heeft Pieter Meulenhoff per 1 september 2020 benoemd tot bijzonder lector Cyber Security. Meulenhoff is momenteel werkzaam bij Qbit Cyber Security en is door dit bedrijf voor één dag per week vrijgemaakt voor zijn werk aan de HvA.
Lees verder

Telefonica Duitsland bouwt 5G kernnetwerk met Ericsson
Het Duitse 5G-netwerk van de mobiele operator O2 zal voornamelijk bestaan uit onderdelen van leverancier Ericsson. Het Zweedse bedrijf wordt verantwoordelijk voor het zogeheten 5G-kernnetwerk.
Lees verder

Google Cloud krijgt voorkeur Engelse overheid
Het Verenigd Koninkrijk sluit een raamcontract met Google Cloud om deze dienst zo breed en diep als gewenst in te zetten bij alle overheden.
Lees verder

'TikTok onder kinderen bijna even groot als YouTube'
Een internationale steekproef onder duizenden kinderen laat zien dat ze per dag bijna even lang TikTok-filmpjes kijken als YouTube.
Lees verder

Nieuwe Chromecast Ultra ovaalvormig
De opvolger van de Chromecast Ultra van Google krijgt mogelijk een andere vorm. Gelekte foto's tonen ovaalvormig ontwerp. De huidige Chromecast modellen zijn rond.
Lees verder

TU Delft lanceert eerste acht 'TU Delft AI Labs'
Delftse wetenschappers de komende jaren onderzoek doen naar de vraag hoe je met kunstmatige intelligentie de wetenschappelijke vooruitgang kunt versnellen.
Lees verder

Zeewolde krijgt hyperscale datacenter
Zeewolde krijgt naar alle waarschijnlijk een zeer groot (hyperscale)datacenter op bedrijventerrein Trekkersveld. De gemeente heeft dat vrijdagmiddag bekendgemaakt. Hiervoor wordt 166 hectare nieuw bedrijventerrein aangelegd, naast het bestaande Trekkersveld.
Lees verder

Opvolger zakelijke Google Plus gaat in juli live
Het sociale netwerk Google Plus werd al meer dan een jaar geleden opgedoekt, maar de G Suite versie voor de zakelijke markt bestaat nog steeds en wordt op 6 juli als Google Currents nieuw leven ingeblazen.
Lees verder

Infographic: Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een smart home-apparaat
Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een slim apparaat in huis, zo blijkt uit onderzoek door OnePoll namens reichelt elektronik onder duizend Nederlandse consumenten. Het populairst zijn slimme toepassingen op het gebied van lichtbediening (54 procent), veiligheid (50%), energiebesparing (44%) en schoonmaken (28%). De resultaten lopen echter uiteen als het gaat om slimme weerstations en binnenluchtsensoren: 58 procent van de ondervraagden heeft nooit een product van dit type gehad.
Lees verder