maandag 8 juni 2020

Patreon en de opkomst van de passion economy

Patreon en de opkomst van de passion economy
Na het faciliteren van 'standaard' werk volgens het Uber for X-model is er een groeiende behoefte aan diensten voor meer creatieve beroepen, ziet Jack Conte, CEO en medeoprichter van Patreon, een Amerikaans abonnementsplatform dat directe betaling tussen fans en makers mogelijk maakt. De cijfers geven hem gelijk. In maart sloten vijftigduizend door de coronacrisis geraakte creatievelingen zich bij Patreon aan. Vanuit Silicon Valley vertelt hij over het aanscherpen van zijn businessmodel, het uitbetalen van één miljard dollar aan makers en de groeiende concurrentie van YouTube en Facebook.
Lees verder

Mogelijk blijvende gedragsverandering in gebruik communicatie-apps
Sinds de uitbraak van het coronavirus in Europa en Nederland is Nederland sterk afhankelijk van communicatie-apps als Zoom, Teams, FaceTime, Skype, Hangouts, WhatsApp en TikTok. De crisis heeft zeer waarschijnlijk een blijvend, mogelijk zelfs revolutionair effect op de manier waarop en frequentie waarmee communicatie-apps worden gebruikt, denkt Telecompaper.
Lees verder

Blendle wil platform voor betaalde podcasts worden
Blendle vermoedt dat het Nederlands grootste betaalde podcaster is. Het wil zijn platform beschikbaar stellen zodat andere uitgevers ook geld kunnen verdienen.
Lees verder

Microgamen met de Game Gear Micro
2020 wordt het jaar van de nieuwe PlayStation en XBox, of toch ook van de Game Gear van SEGA? Die bestaat al dertig jaar en ter gelegenheid daarvan lanceert het Japanse bedrijf een microvariant.
Lees verder

Politie betrekt Tweakers bij opsporingsonderzoeken
Tweakers start onder de noemer Blueweb een samenwerking met de politie. Leden van Tweakers wordt gevraagd mee te denken over digitale opsporingsonderzoeken.
Lees verder

Infrarood draadloze online communicatie snelt wifi voorbij
Bestuurbare, smalle infraroodstralen gaan een belangrijke rol spelen in de draadloze communicatie. Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven zijn nieuwe methoden voor draadloze infraroodcommunicatie aan het ontwikkelen, die de manier waarop we toegang krijgen tot data mogelijk voorgoed kunnen veranderen.
Lees verder

Sportartikelen in trek bij cybercriminelen
Sinds april heeft de politie al bijna 800 aangiftes gekregen van mensen die via valse webshops zijn opgelicht bij het online bestellen van vooral fitnessartikelen of elektronica. Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO), dat onderzoek doet naar aan- en verkoopfraude, heeft al meer dan twintig malafide webshops offline gehaald.
Lees verder

DI-RECT verzorgt internet liveshow vanaf De Pier in Schevingen
DI-RECT geeft 4 juli een concert in de open lucht, op De Pier in Scheveningen, dat live via internet gevolgd kan worden.
Lees verder

Leaseweb opent nieuw datacenter in VK
Leaseweb UK opent een nieuw datacenter in Slough, Berkshire. Het is de derde datacenter van het Nederlandse bedrijf in het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder