dinsdag 2 juni 2020

Onrustige avond en nacht in veel steden VS

Onrustige avond en nacht in veel steden VS
In de Amerikaanse stad Minneapolis zijn sinds gisteravond enkele tientallen arrestaties verricht tijdens de al dagen durende rellen. Er zijn geen meldingen van ernstig gewonden, zei politiecommissaris Paul Schnell van de staat Minnesota.
Lees verder

Marathonrecord met dank aan aerodynamica uit wielrennen
De formatie waarin Eliud Kipchoge en zijn tempomakers liepen bij het historische wereldrecord op de marathon, afgelopen november in Wenen, was rechtstreeks gebaseerd op wetenschappelijke inzichten over aerodynamica uit het wielrennen en de Formule1. Na raadpleging van de wetenschap werd besloten de...
Lees verder

'Recreatiebranche komt klap dit jaar niet meer te boven'
Ook met een gunstige zomer en verdere versoepeling van de coronamaatregelen zal de recreatie- en watersportbranche er niet in slagen de omzetderving van 35 tot 40 procent ongedaan te maken. Dat zegt vicevoorzitter Cees Slager van recreatie- en watersportorganisatie Hiswa-Recron in BNR Zakendoen.
Lees verder

'Wetshandhavers VS richten pijlen op journalisten'
Bellingcat zegt meerdere instanties van de Amerikaanse wetshandhaving, zoals politie en nationale garde, te hebben getraceerd en verzameld die zich doelbewust op journalisten richten tijdens de protesten naar aanleiding de moord op George Floyd.
Lees verder

Aanhoudende onrust in Amerikaanse steden
Een man is tijdens een betoging in Louisville in de staat Kentucky doodgeschoten door agenten en leden van de nationale garde, die zelf werden beschoten vanuit groepen betogers of relschoppers.
Lees verder

Demonstratie Amsterdam 'buiten de perken'
De drukke demonstratie op de Dam in Amsterdamse ging volgens minister Grapperhaus 'echt buiten de perken'. Bij de demonstratie kwamen ruim 5000 mensen bijeen, ondanks de coronamaatregel om afstand te houden van elkaar. Dat is 'pijnlijk voor alle mensen die zich de afgelopen weken wel aan de...
Lees verder

Musea kunnen zich een no-show niet veroorloven
Voor het eerst in ruim twee maanden tijd kunnen bezoekers weer genieten klassiekers als het Meisje met de Parel, of de Nachtwacht. Musea hebben hun deuren weer geopend, maar te veel mensen met een reservering komen niet op dagen, ondervond ook het Mauritshuis in Den Haag.
Lees verder

Opstart normale dienstregeling Connexxion voorlopig rustig
Bussen, treinen en trams pakken vandaag weer de normale dienstregeling op. Ook de bussen van Connexxion rijden weer als voorheen, maar er gelden wel coronamaatregelen, zegt Rick de Vries van Connexxion.
Lees verder

Terrassen nog te rustig om rond te komen
Het openen van de terrassen is soepel verlopen, maar het was eigenlijk nog te rustig. Dat zegt Koninklijke Horeca Nederland. Omdat er zo weinig stoelen mogen worden bezet, is iedere lege plek er een te veel.
Lees verder

50 procent meer faillissementen in afgelopen twee weken
Het aantal faillissementen is de afgelopen twee weken met bijna de helft gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit faillissementsdata van databedrijf Company.Info.
Lees verder

Zorgen over langdurig gesloten Pools luchtruim
Nederlandse ondernemers in Polen maken zich zorgen over het vliegverkeer voor personen, dat al maanden stilligt. Samen met een andere internationale ondernemers vragen zij de Poolse regering actie te ondernemen en het luchtruim te openen.
Lees verder

'Verzamelen telecomdata voor RIVM niet proportioneel'
Coalitiepartijen D66 en de ChristenUnie hebben kritiek op de inzet van zendmast-data om corona te bestrijden. Een noodwet moet dat mogelijk maken voor het RIVM, om snel te kunnen zien hoe mensen zich bewegen.
Lees verder