vrijdag 12 juni 2020

‘Nederlands MKB voor het eerst digitaler dan Europese gemiddelde’

'Nederlands MKB voor het eerst digitaler dan Europese gemiddelde'
Het Nederlandse MKB maakt steeds meer gebruik van online verkoop en verdient daar meer aan – dit jaar voor het eerst meer dan hun gemiddelde Europese collega's. Dat blijkt uit de jaarlijkse, toonaangevende Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU.
Lees verder

Vier verdachten aangehouden voor ticketfraude Marktplaats
De politie heeft woensdag vier verdachten aangehouden voor ticketoplichting via Marktplaats. Zij maakten 58 slachtoffers die in totaal ruim 21.000 euro kwijtraakten.
Lees verder

Mediabestedingen bij radio groeit harder dan tv
De netto reclameuitgaven op internet stegen in 2019 met twaalf procent, zo laten cijfers van Nielsen over 2019 zien. Opvallend is dat 'ouderwetse' als radio en outdoor ook grote groeicijfers laten zien.
Lees verder

Snap pakt uit met ontwikkeltools, miniprogramma's, games en Originals
Snap, het bedrijf achter Snapchat, heeft donderdag op zijn Partner Summit nieuwe producten voor ontwikkelaars aangekondigd. Met Snap Kit, Snap […]
Lees verder

Meer consumenten kiezen energieleverancier via prijsvergelijker of website van de leverancier
Meer dan één op de vijf huishoudens – ruim 1,7 miljoen van de 8 miljoen huishoudens - is tussen april 2019 en april 2020 overgestapt van energieleverancier. Dat is een nieuw record: nog nooit stapten zoveel consumenten in één jaar over.
Lees verder

'Online aankopen in Nederland stagneren in mei na groei sinds corona-uitbraak'
In mei is de groei van het aantal online aankopen gestagneerd. Dat blijkt uit een onderzoek door AfterPay Insights, het kennisplatform van AfterPay, onder ruim 5000 Nederlanders.
Lees verder

Uitstel dreigt voor Nokia toestellen
Nokia denkt volgens geruchten aan uitstel van de lancering van de aankomende Nokia 6.3 en 7.3. Ook de Nokia 9.3 laat langer op zich wachten. Als oorzaak wordt de coronacrisis genoemd.
Lees verder

Oprichter Catawiki begint boekingssite bijzondere overnachtingen
René Schoenmakers, in 2008 oprichter van het internationale veilingplatform Catawiki, begint met twee compagnons een boekingssite voor speciale overnachtingen. Eerst met verblijven in Nederland en België, daarna Duitsland en Frankrijk.
Lees verder

Vivaldi browser krijgt uitgebreid kladblok
Toch vooral om zich te onderscheiden, is de Noorse uit Opera voortgekomen Vivaldi browser (3.1) voor Windows, MacOS en Linux uitgebreid met een geavanceerd kladblok.
Lees verder