vrijdag 5 juni 2020

Nederlands consortium ontwikkelt innovatief ecologisch rif voor windparken op zee

Nederlands consortium ontwikkelt innovatief ecologisch rif voor windparken op zee

Foto: Udo van Dongen / Bureau Waardenburg

Door de stroming van water slijt het zand op de zeebodem weg rond palen van windmolens. Wat als je daar een rif aanlegt tegen erosie waarop rijk zeeleven kan ontstaan? Een onderwerp waar ook TKI Wind op Zee aandacht voor vraagt.

Lees verder

Aanvraagperiode tegemoetkomingen agrarische sector verlengd

De aanvraagperiode voor de Tegemoetkoming sierteelt en onderdelen voedingstuinbouw en de Tegemoetkoming fritesaardappeltelers is verlengd. U kunt aanvragen tot en met 18 juni 2020, voor 17:00 uur.

Lees verder

Innovatieve bedrijven halen 1,2 miljard voordeel uit WBSO-regeling
WBSO foto jaarverslag 2019 thumb

Ruim 20.000 Nederlandse bedrijven - waarvan 97% mkb - haalden afgelopen jaar een voordeel van totaal € 1,2 miljard uit de innovatie- en onderzoeksregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBS

Lees verder

Sociaal ondernemende mbo-studenten Nova College verrassen zichzelf én hun opdrachtgevers

Mbo-studenten zijn praktisch ingesteld. Laat je hen met die blik meedenken en -werken aan sociaal-maatschappelijke vraagstukken? Dan komen daar verrassende oplossingen uit. Dat is de ervaring van het Noord-Hollandse Nova College en van sociaal ondernemers in de regio.

Lees verder

Op weg naar een schone Baai van Hann in Dakar, Senegal

De Senegalese organisatie voor de verwerking van afvalwater ONAS en het Duitse bedrijf Ludwig Pfeiffer gaan 15 km hoofdrioleringsbuizen aanleggen in de Baai van Hann.

Lees verder