dinsdag 9 juni 2020

Microsoft houdt rekening met sobere lancering XBox

Microsoft houdt rekening met sobere lancering XBox
Microsoft houdt er rekening mee dat de verkopen van de aanstaande spelcomputer XBox door de economische omstandigheden kunnen tegenvallen. De spelcomputer wordt eind dit jaar gelanceerd, en gaat dan meteen het gevecht aan met de nieuwe PlayStation van Sony.
Lees verder

Marketeers bezorgd om versnelde digitale transities
Nederlands grootste consumentgerichte organisaties moeten volgens hun marketeers versneld investeren in digitale transitie. Een derde vreest echter dat de consument daar nog niet gereed voor is.
Lees verder

Vlaming bekijkt en deelt dubbel zoveel video online
Net als in Nederland kende het bekijken én delen van online video in Vlaanderen de afgelopen jaren een ongeziene groei. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van AP Hogeschool Antwerpen. Ook bedrijven delen heel wat video's met hun medewerkers. De huidige coronacrisis heeft die trend alleen maar versneld.
Lees verder

'Thuiswerk wordt langzaam weer afgebouwd'
Thuiswerken blijkt voor veel bedrijven de redding te zijn geweest tijdens de coronacrisis. Negen op tien organisaties hebben hun medewerkers (zoveel mogelijk) laten thuiswerken. Toch wordt hiermee geen precedent geschapen. Veel bedrijven gaan na de crisis het thuiswerken weer sterk terugschroeven.
Lees verder

Canalys: pc-markt onder druk vanwege corona
Er worden dit jaar minder pc's en tablets verkocht als gevolg van de coronacrisis. Marktanalist Canalys verwacht een daling van 7 procent naar 395 miljoen verscheepte exemplaren wereldwijd. Ook volgend jaar treedt nog geen herstel in.
Lees verder

'Twijfelaars geven doorslag bij invoering corona-app'
Het draagvlak voor het invoeren van een corona-app in Nederland is beperkt. Sommigen zouden de app liever vandaag dan morgen installeren, terwijl anderen het kwalijk vinden dat de overheid deze app wil introduceren. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door de TU Delft, Universiteit Maastricht en de Vrije Universiteit Amsterdam.
Lees verder

Bezorgplatform Bringly breidt verder uit naar Rotterdam en Den Haag
Na Amsterdam en Utrecht gaat last mile bezorgplatform Bringly ook in Rotterdam en Den Haag aan de slag.
Lees verder

Smartphonegebruikers zetten collectieve rekenkracht in tegen strijd corona
Smartphonegebruikers in Nederland kunnen voortaan bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus (COVID-19) door de collectieve rekenkracht van hun toestellen in te zetten.
Lees verder

Taxibedrijf Didi Chuxing klimt uit coronadal
Het aantal deelritten van het Chinese taxibedrijf Didi Chuxing zit weer op het niveau van voor de coronacrisis.
Lees verder