donderdag 25 juni 2020

Lufthansa beslist over staatssteun

Lufthansa beslist over staatssteun
De Duitse overheidssteun voor Lufthansa zou zomaar kunnen eindigen in een faillissement. Door de coronacrisis verkeert de grootste Europese vliegtuigmaatschappij in financieel zwaar weer, maar de grootste aandeelhouder wil niets van de overheid weten.
Lees verder

Martijn van Helvert stelt zich kandidaat voor lijsttrekkerschap CDA
Na Hugo De Jonge en Mona Keijzer is er een derde kandidaat in de strijd om het CDA-leiderschap. Tweede Kamerlid Martijn van Helvert meldde zich gisteren. En hij schrijft minister Hoekstra naar voren als premierskandidaat.
Lees verder

'Containerschepen moeten Wadden mijden bij storm'
Bij een noordwesterstorm kunnen containerschepen beter niet vlak langs de Waddeneilanden varen. Dat zegt de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Bij slecht weer is de route te riskant voor grote schepen. De raad deed onderzoek na een ongeluk met containerschip MSC Zoe vorig jaar.
Lees verder

'Investeer veel meer in verkeersveiligheid'
De coronacrisis gaat na de zomer voor extra drukte op de weg zorgen, en daardoor zal het aantal verkeersslachtoffers sterk toenemen. Dat zegt de Mobiliteitsalliantie in een nieuw rapport dat in handen is van de Telegraaf. Daarom moeten investeringen in wegen en fietspaden naar voren gehaald worden.
Lees verder

Inspectie: J&V communiceerde niet goed rond KPN-storing
Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft niet goed gecommuniceerd bij de KPN-storing vorig jaar, waarbij 112 een tijd onbereikbaar was. Dat concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid in een rapport.
Lees verder

Flessenexperiment moet plastic soep stoppen
Als je deze zomer langs de oevers van de Westerschelde flaneert, kan het zo maar zijn dat je felgele plastic flessen tegenkomt. Dit is onderdeel van een onderzoek naar plastic afval. Er wordt gekeken hoe lang het duurt voordat zo'n fles vanuit België in de Noordzee terecht komt.
Lees verder

Voetbalsupporters mogen weer, maar willen méér
Niet zingen, niet springen en op anderhalve meter van de andere trouwe fans zitten. Voetbalsupporters mogen vanaf 1 september weer naar het stadion, maar ze moeten zich wel aan een groot aantal regels houden.
Lees verder

Bonus voor zorgpersoneel, maar wel pas in najaar
Veel applaus kreeg het hardwerkende zorgpersoneel al, maar nu komt daar toch een zorgbonus bij, van 1.000 euro netto per zorgmedewerker. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) meldde dat zojuist. Als een volstrekte verrassing kwam de bonus niet, zeker omdat Kamerbreed al een motie was aangenomen...
Lees verder

'Moskeeën in greep van buitenlandse geldstromen'
Een aantal Nederlandse moskeeën wordt gefinancierd en aangestuurd vanuit de Golfstaten en Turkije. Ook wordt er geïntimideerd en bedreigd. Dat concludeert de Tweede Kamercommissie die hier onderzoek naar deed. De commissie waarschuwt voor radicalisering.
Lees verder

Van Dissel: Geen groot gevaar voor nieuwe corona-uitbraak
Zolang de overgrote meerderheid van de Nederlanders zich houdt aan de corona-maatregelen, is er niet direct een groot gevaar voor een nieuwe uitbraak als een kleine groep mensen de anderhalve meter afstand negeert. Dat zegt Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van...
Lees verder

'EasyJet per augustus weer naar 90% bestemmingen'
Vanaf augustus vliegt easyJet weer naar bijna 90 procent van de oorspronkelijke bestemmingen. De bezettingsgraad is nog niet terug op het oude niveau, al is op sommige vluchten al 80 procent van de plekken bezet, zegt William Vet, directeur Benelux bij Easyjet, in BNR Zakendoen.
Lees verder

'Meer compromissen binnen EU noodzakelijk'
Een zekere mate van saamhorigheid binnen de EU is noodzakelijk om internationale bedreigingen het hoofd te bieden. En dat betekent dat je ook binnen de EU bereid moet zijn om compromissen te sluiten, zegt CDA-senator en oud-staatssecretaris van Europese Zaken Ben Knapen in BNR De Wereld.
Lees verder