vrijdag 26 juni 2020

Jongeren zorgen voor nieuwe coronamaatregelen in Lissabon

Jongeren zorgen voor nieuwe coronamaatregelen in Lissabon
Terwijl in Nederland de 1,5 meter regeling voor jongeren tot 18 jaar wordt opgeheven, heeft Portugal juist problemen met jongeren die zich niet aan de coronamaatregelen houden. Lissabon gaat vandaag weer deels op slot.
Lees verder

Mogelijke ontslagen vallen bij kleine vermogens
Mensen die tijdens de coronacrisis de grootste kans lopen op baanverlies, hebben vaak weinig vermogen om op terug te vallen. Dat concludeert het Centraal Planbureau na onderzoek.
Lees verder

Natuurbruggen: mooi, maar loeiduur
Het ziet er mooi uit, zo'n oversteekplaats voor dieren boven de snelweg. Maar zo'n ecoduct is absoluut niet goedkoop.
Lees verder

Hoeveel verdient een boer aan een kilo bospeen?
Een kilo bospeen ligt in de supermarkt voor 2 euro 15. Hoeveel cent gaat er dan naar de boer?
Lees verder

Datacentra gebruiken niet volledige stroomcapaciteit
Datacentra leggen een groot beslag op het elektriciteitsnetwerk, maar gebruiken lang niet alle voor hen gereserveerde ruimte. Andere grootverbruikers komen daardoor steeds vaker in de problemen. Dat schrijft het FD.
Lees verder

Coronadebat: Maurice de Hond vs. Ab Osterhaus
Viroloog Ab Osterhaus en datawetenschapper Maurice de Hond gaan aanstaande maandag met elkaar in debat over de coronamaatregelen van het kabinet. Het debat is om 11:00 uur live te volgen via BNR en BNR.nl, in het programma Ask Me Anything.
Lees verder

Corendon negeert negatief reisadvies Turkije
Corendon vliegt vanaf 10 juli gewoon naar Turkije, ondanks het feit dat het kabinet dit afraadt. Voor Turkije geldt een oranje reisadvies vanwege het coronavirus, naast het feit dat Buitenlandse Zaken het dus afraadt, moeten reizigers bij terugkomst twee weken in quarantaine.
Lees verder

Rekenkamer waarschuwt voor steun aan individuele bedrijven
'Niets doen is ook een optie', zo luidt het advies van de Algemene Rekenkamer aan het kabinet en de Tweede Kamer. In een brief aan het parlement waarschuwt ze dat op de lange termijn staatssteun aan individuele bedrijven nadelig kan zijn en voorzichtigheid geboden is.
Lees verder

E-bikes vliegen de deur uit bij Dynamo Retail Group
Elektrische fietsen gaan als warme broodjes over de toonbank bij Dynamo Retail Group, bekend van fietswinkels zoals Bike Totaal en Profile de Fietsspecialist. Op dit moment zit het bedrijf al op een omzetwinst van 24 procent ten opzichte van vorig jaar, zo zegt het bedrijf in BNR Zakendoen
Lees verder

Tweede dag op rij onrustig op Curaçao
Voor de tweede dag op rij is het onrustig op Curaçao. Wat begon met frustratie over coronaleningen van Nederland, loopt uit op bredere demonstraties tegen de lokale regering. Hierbij leidde de onrust tot confrontaties tussen ME-eenheden en demonstranten en waren er meerdere brandstichtingen op het...
Lees verder

Akkoord Zeeland en kabinet over compensatie afblazen kazerne
Het kabinet betaalt 650 miljoen euro aan Zeeland, ter compensatie van de misgelopen marinierskazerne. Die zou van Doorn naar Vlissingen verhuizen, maar mariniers kwamen massaal in opstand en verlieten het korps. Daarop besloot Defensie om de kazerne toch naar Gelderland te verhuizen, tot woede van...
Lees verder

Lijsttrekkersverkiezing CDA wordt vierstrijd
Hugo de Jonge, Mona Keijzer, Martijn van Helvert en Pieter Omtzigt mogen allevier meedoen aan de verkiezingen voor het lijsttrekkerschap van het CDA bij de komende Tweede Kamerverkiezingen. De leden van de partij krijgen van 6 tot 9 juli de mogelijkheid hun voorkeur aan te geven.
Lees verder