woensdag 3 juni 2020

Eerste rechtszaak tegen decreet Trump

Eerste rechtszaak tegen decreet Trump
Het Center for Democracy & Technology komt als eerste in geweer tegen het voornemen van president Trump om sociale media aan banden te leggen. Het presidentiële bevel dat Trump vorige week ondertekende zou strijdig zijn met de grondwet.
Lees verder

Oprichter Rony Abovitz weg als CEO Magic Leap
Oprichter Rony Abovitz van Magic Leap legt zijn functie als CEO neer. Hij blijft aan totdat er een opvolger is gevonden.
Lees verder

'Coronavirus verandert betaalgedrag'
Meer dan driekwart van alle Europese betalingen zijn nu contactloos. Dit blijkt uit data van betaaltechnologiebedrijf Mastercard. De belangrijkste redenen die hiervoor genoemd worden zijn gebruiksgemak en hygiëne.
Lees verder

Werknemers distributiecentrum Decathlon Willebroek voeren actie
Werknemers van het distributiecentrum van sportwinkel Decathlon in het Belgische Willebroek heeft dinsdag het het werk neergelegd omdat er te weinig mondmaskers en andere beschermingsmiddelen zouden zijn uitgereikt.
Lees verder

Nieuw bureau voor 'complexer wordende front-end'
No Heroes is de naam van een nieuwe club van front-end specialisten, oftewel ontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor de voorkant van een applicatie of website. Het bureau richt zich op moderne ontwikkeltechnieken en design systemen met herbruikbare componenten voor complexe applicaties en websites.
Lees verder

CDU/CSU wil snelle digitalisering Duitse overheid
CDU/CSU wil miljarden uit het komende stimuleringspakket steken in de digitalisering van de Duitse overheid. In de coronacrisis is het gebrek aan digitalisering 'een groot probleem geworden', aldus fractievoorzitter Ralph Brinkhaus.
Lees verder

Bynder neemt videospecialist over
De Nederlandse Digital asset management (DAM) specialist Bynder heeft We Adapt overgenomen, een cloudoplossing die merken helpt bij de ontwikkeling en de inzet van videocontent.
Lees verder

Nieuwe website bundelt protocollen voor 1,5-metereconomie
MKB-Nederland en VNO-NCW hebben in samenwerking met de rijksoverheid de website mijncoronaprotocol.nl in het leven geroepen. Daar zijn alle protocollen te vinden waarin is vastgelegd hoe bedrijven en publieke organisaties in hun sector aan de slag gaan met de 1,5-meterregels en andere RIVM-voorschriften om verantwoord open te kunnen.
Lees verder

Amazon kondigt nieuw distributiecentrum in Nedersaksen aan
Amazon wil een nieuw distributiecentrum bouwen in de regio Hannover. Het bedrijf bevestigde de plannen voor een achtste locatie in Nedersaksen dinsdag tijdens een bezoek van de Nedersaksische minister van Economische Zaken Bernd Althusmann (CDU) aan het logistieke centrum in Winsen an der Luhe (Harburg).
Lees verder