vrijdag 5 juni 2020

ECB verlengt duur van opkoopprogramma coronacrisis en verhoogt limiet

ECB verlengt duur van opkoopprogramma coronacrisis en verhoogt limiet
De Europese Centrale Bank (ECB) breidt zijn opkoopprogramma uit. De centrale bank verhoogt de limiet met 600 miljard euro waardoor er nu maximaal voor 1.350 miljard euro aan staats- en bedrijfsleningen kunnen worden opgekocht.
Lees verder

Bovag en RAI: maak elektrische auto aantrekkelijker met dieselsloopregeling
Brancheorganisaties Bovag en de RAI Vereniging zijn blij dat ook particulieren vanaf vandaag gebruik kunnen maken van een aanschafsubsidie voor de aankoop van een elektrische auto. Wel pleiten beide organisaties voor een aantrekkelijke sloopregeling voor oude diesels, om het wagenpark nog sneller...
Lees verder

Jeugd sport veel minder door corona
Vanwege de corona-uitbraak zijn jongeren de afgelopen maanden steeds minder gaan sporten. Dat blijkt uit cijfers van NOC*NSF.
Lees verder

Apps tussen Halsema en Grapperhaus vrijgegeven
De appjes die minister Grapperhaus van Justitie en burgemeester Halsema van Amsterdam elkaar maandagavond stuurden over de anti-racismedemonstratie op de Dam, zijn openbaar gemaakt. Het ging er behoorlijk fel aan toe.
Lees verder

Personeel Tata pikt het niet langer
Het personeel van Tata Steel in IJmuiden gaat actievoeren. De duizenden FNV-leden binnen het bedrijf hebben daar vanmorgen over gestemd. Ze vinden dat bij het winstgevende deel van de voormalige Hoogovens alle 9000 banen behouden moeten blijven. Het moederbedrijf wil 1000 medewerkers ontslaan.
Lees verder

ECB trekt royaal de beurs
De ECB trekt 600 miljard euro extra uit voor het opkoopprogramma om de economische gevolgen van de coronacrisis te beperken. Het totaalbedrag staat nu op 1350 miljard.
Lees verder

Is het veilig vliegen in coronatijd?
Vanaf 15 juni mogen we weer op vakantie en dus ook weer vliegen. Het OMT heeft geen advies uitgebracht over het besmettingsgevaar in het vliegtuig. Spitsuur stelde die vraag aan twee experts.
Lees verder

Meeste taxichauffeurs denken het niet te redden
70 procent van de taxichauffeurs verwacht binnen een jaar te stoppen. Hun inkomen is enorm gedaald, zegt vakbond FNV. De gemiddelde wekelijkse bruto omzet in de periode april en mei is gedaald van 1715 euro vorig jaar naar 140 euro nu.
Lees verder

Duizenden werknemers overwegen rechtshulp om vakantiegeld
Duizenden werknemers overwegen juridische stappen om loon of vakantiegeld op te eisen, als ze dat te laat of niet hebben ontvangen. Sinds de coronacrisis stromen de aanvragen voor juridisch advies over niet betalende werkgevers binnen bij rechtsbijstandsverzekeraars en vakbonden. Dat blijkt uit...
Lees verder

Kwart Tozo-aanvragen niet uitbetaald of afgewezen
Bijna een kwart van alle aanvragen voor de Tozo-regeling is niet uitbetaald, afgewezen door gemeenten of onvolledig ingevuld. Dat blijkt uit een rondgang van BNR langs verschillende kleine, middelgrote en grote gemeenten in Nederland. De Tozo is de regeling voor zzp'ers die door de coronacrisis in...
Lees verder

Overheid overweegt staatssteun HEMA
De overheid voert gesprekken over een reddingsplan voor Hema. Het ministerie van Economische Zaken heeft zakenbank Lazard ingeschakeld om te onderzoeken welke rol de overheid kan spelen in het overeind houden van Hema. Dit bevestigen meerdere bronnen aan het FD.
Lees verder

EIB: extra maatregelen moeten bouwcrisis voorkomen
Door de corona-crisis dreigen vierduizend banen in de bouw verloren te gaan. Dat concludeert het Economisch Instituut voor de Bouw na onderzoek in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De overheid kan daar iets aan doen, onder meer door de financieringsproblemen van starters op te...
Lees verder