zondag 14 juni 2020

'Contract in Nederland is heilig'

'Contract in Nederland is heilig'
Zes grote rechtszaken laten zien dat het contract in Nederland heilig is, ondanks de onvoorziene omstandigheden van corona. Dat blijkt uit onderzoek van het het internationale advocatenkantoor DLA Piper.
Lees verder

Britse economie krimpt ruim 20 procent
Volgens het ONS, de lokale versie van het CBS, is de Britse economie in april met 20,4 procent gekrompen. Dat is de grootste krimp ooit gemeten. In maart is de Britse economie met 5,8 procent gekrompen.
Lees verder

Gay Pride was doelwit van Arnhemse terreurgroep
De Gay Pride van 2018 was een van de doelwitten van de verdachten van de Arnhemse terreurgroep die in de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam terechtstaan voor het plannen van een aanslag. Dat bleek vrijdag op de tweede zittingsdag van het terreurproces.
Lees verder

'Kamervoorzitter had commissievergaderingen niet mogen schrappen'
Joost Sneller, Kamerlid voor D66, maakt zich zorgen over hoe de Tweede Kamer functioneert tijdens de coronacrisis. Dat zegt hij in de podcast Newsroom Den Haag.
Lees verder

Noord-Korea en de VS zijn terug bij af
'Trump heeft alleen maar goede sier gemaakt met Noord-Korea's goede wil', stelt de Noord-Koreaanse premier van buitenlandse zaken, Ri Son-gwon. En daarmee lijken Trumps poginging tot een beter relatie definitief gefaald. 'Noord-Korea heeft er schoon genoeg van'
Lees verder

Mondkapjes op tijdens vlucht en op luchthaven
Vliegtuigpassagiers moeten een niet-medisch mondkapje dragen tijdens de vlucht en op plekken waar geen 1, 5 meter afstand kan worden gehouden, zoals tijdens het inchecken, de veiligheidscontrole en het boarden. De luchtvaartsector heeft de aanvullende maatregelen genomen om de risico's op een...
Lees verder

Pensioenakkoord in zicht
In het pensioenoverleg hangt een akkoord in de lucht. Er wordt op dit moment opnieuw overlegd op het ministerie van Sociale Zaken, over de uitwerking van het pensioenakkoord. Werkgeversvoorman Hans de Boer liet voor het overleg weten dat ze heel dichtbij zijn.
Lees verder

RIVM: Ruimte voor versoepelingen coronamaatregelen bijna op
Er is bijna geen ruimte meer om de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus verder te versoepelen. Dat is wat het RIVM zegt in een vraaggesprek met de NOS. Deze week klonken er vanuit onder andere de kermisbranche en de sekswerkers de oproep om eerder open te mogen.
Lees verder

Hoe netbeheerder Tennet voor een deel Duits wordt
Er wordt druk onderhandeld om netbeheerder Tenner een Nederlands-Duitse bedrijf te maken. TenneT is nu nog in handen van de Nederlandse staat. Het akkoord moet begin volgend jaar op tafel liggen. 'Uiteindelijk is Europa één groot systeem. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de potentie van de Noordzee,...
Lees verder

Verzekeraars uiten kritiek op pensioenakkoord
Amper een dag is er een pensioenakkoord en nu al heeft één van de betrokken partijen kritiek geuit op de deal. Volgens het Verbond van Verzekeraars zit er een 'weeffout' in het akkoord, die volgens de brancheorganisatie hersteld moet worden.
Lees verder

Nederland koopt mogelijk coronavaccin op
Het kabinet heeft honderdduizenden vaccins opgekocht om het coronavaccin te bestrijden. Of het vaccin daadwerkelijk werkt, is nog niet zeker. Vanuit een vaccinalliantie, waarin Nederland samen met Italië, Duitsland en Frankrijk zitten, zijn 300 tot 400 miljoen vaccins voor heel Europa gekocht.
Lees verder

Blokker-baas wil HEMA kapen
Het moederbedrijf van Blokker, Mirage Retail Group, heeft haar vizier gericht op de HEMA. Dat zegt Michiel Witteveen, de topman van het moederbedrijf van Blokker in de Telegraaf.
Lees verder