woensdag 3 juni 2020

CNV: Steeds meer werkgevers lappen coronaregels aan hun laars

CNV: Steeds meer werkgevers lappen coronaregels aan hun laars
Steeds meer werkgevers hebben lak aan de geldende coronaregels. Dat stelt Vakbond CNV. Uit navraag van BNR blijkt dat de vakbond er wekelijks tientallen klachten over binnen krijgt. Zo worden werknemers volgens het CNV regelmatig gevraagd om gewoon te komen werken, terwijl zij met...
Lees verder

Huurverlichting voor winkeliers
Goed nieuws voor winkeliers: de huur in de retailsector wordt voor een deel kwijtgescholden. Vastgoed en retail zaten al weken om tafel om nieuwe richtlijnen op te stellen voor hulp in de coronacrisis.
Lees verder

Coronacrisis raakt Duitse machinebouw hard
Jarenlang was de machinebouw een van de grootste exporthits van Duitsland. Maar sinds een jaar zijn de vooruitzichten een stuk somberder. Daar komt nu de coronacrisis overheen. In mei werd 85 procent van de opdrachten geannuleerd. Niet voor niets dringen Angela Merkel én Emmanuel Macron juist aan...
Lees verder

TNO: vast personeel onder druk door coronacrisis
Vaste medewerkers krijgen door de coronacrisis alleen maar meer druk te verwerken op hun werk. Dat concludeert TNO op basis van eigen onderzoek. De druk op vast personeel was voor de crisis ook al hoog, maar wordt door het ontslag van een deel van de flexibele schil alleen maar groter.
Lees verder

Dj's terug in de schoolbanken
Nu de festivalweides en muziekpodia deze zomer leeg blijven, hebben djs en producers mooi de tijd om bij te leren. The School of House, een opleidingsplatform voor de muziekindustrie en dance-events, komt met een e-learningplatform om jonge producers en ondernemers wegwijs te maken in de...
Lees verder

'Dagattractie-branche heeft niks aan NOW2'
De NOW2-maatregel biedt op dit moment geen enkel aanknopingspunt voor de dagattractiebranche. Het ontbreekt volledig aan maatwerk en voor een zo seizoensgebonden sector is dat een groot probleem. In plaats van een jaargemiddelde te nemen voor de omzet, zou de nieuwe steunmaatregel gebaseerd moeten...
Lees verder

Duitsers mogen weer op vakantie
Duitsers kunnen bijna weer op vakantie naar Nederland. En naar de rest van Europa. De Duitse regering trekt het negatieve reisadvies vanaf 15 juni in.
Lees verder

VK zet deur open voor Hongkongers
De Britse premier Boris Johnson wil zo'n drie miljoen Hongkongers toelaten tot het Verenigd Koninkrijk als China de nieuwe veiligheidswet daadwerkelijk aanneemt. Tegenstanders zijn bang dat China met die wet zijn greep op Hongkong versterkt.
Lees verder

GGD: te veel zinloze testaanvragen
Sinds de GGD op 1 juni het speciale coronanummer 0800-1202 opende, zijn er al 9600 mensen getest. Van hen bleken er 94 positief te zijn, 1 procent van het totaal.
Lees verder

Koolmees komt flexwerkers tegemoet
Het kabinet gaat flexwerkers met een klein inkomen in de coronacrisis steunen met 550 euro per maand. Dat schrijft minister Koolmees van Sociale Zaken aan de Tweede Kamer. Het UWV opent eind deze maand een loket.
Lees verder

Aboutaleb legt anti-racismeprotest stil
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft de anti-racismedemonstratie bij de Erasmusbrug in Rotterdam stilgelegd omdat het te druk werd. De politie riep de actievoerders op te vertrekken.
Lees verder

We kunnen weer op vakantie
Het kabinet past het reisadvies voor Europese landen aan vanaf 15 juni. Dat maakte premier Rutte bekend op een persconferentie.
Lees verder